Matchsummering: IK Sirius - IFK Mariehamn

Startelvan_IFKM

Det åländska laget IFK Mariehamn gästade Studenternas under lördagseftermiddagen för en träningsmatch mot Sirius. Med en för dagen nykomponerad startelva stod Blåsvart för en stabil prestation och vann matchen med 3-0 efter två mål i den första halvleken, och ett ytterligare mål under sista 45. Filip Rogic, Herman Sjögrell och Laorent Shabani skrev in sig i målprotokollet, för de två förstnämnda var detta deras första mål i Siriuströjan.

Första halvlek

Första halvlek inleddes med ett tydligt bollinnehav till hemmalagets favör. Gästerna var dock på hugget och utnyttjade flertalet gånger Sirius misstag och fick till följd av detta några halvchanser som dock inte resulterade i någon utdelning. I den trettonde minuten var det istället hemmalaget som tog initiativet i matchen när Filip Rogic, fint framspelad av Jamie Roche, drev bollen mot mål och snyggt avslutade till vänster om Mariehamns målvakt.

Efter det förlösande 1-0-målet tog Sirius än tydligare tag i taktpinnen och radade upp målchanser till hemmapublikens stora förtjusning. I den tjugosjunde minuten var det dags igen, en riktig delikatess signerad Herman Sjögrell som snyggt tog sig inåt i banan från sin högerkant och skruvade in bollen i bortre hörnet. Sirius fortsatte att kontrollera spelet halvleken ut och när domaren signalerade för halvtid  var det med en bekväm 2-0 ledning i bagaget som hemmalaget gick till pausvila.

Andra halvlek

Till andra halvlek gjorde Sirius hela sju byten och nya, spelsugna, spelare äntrade nu planen. Hemmalaget fortsatte i mångt och mycket på den inslagna vägen och kontrollerade spelet även i inledningen av den andra halvleken. Siriuslaget hade flertalet spelvändningar som med lite bättre skärpa och precision kunnat öka på målskörden ytterligare direkt i inledningen av den andra halvleken. Mariehamn fortsatte dock att utnyttja Sirius felpassningar och hade bland annat en nick som sånär letade sig in i nätmaskorna, men August Ahlin fick sista ordet och såg till att bortalagets reducering uteblev.

Efter detta och under halvlekens gång växte Mariehamn alltmer in i matchen och kunde hota med ett par farliga lägen som hemmalaget dock kunde avvärja.  Halvleken fortlöpte och de riktigt heta målchanserna uteblev under halvlekens senare del. Men än var det inte slut på Sirius målproduktion, i den nittionde minuten fick Laorent Shabani bollen i straffområdet, fint framspelad av Adam Wikman, och kunde placera in matchens tredje mål, och slutresultatet 3-0 var därmed ett faktum.