Matchsummering: IK Sirius - IF Elfsborg

Omg7_hemsidan

Blåsvart noterades för säsongens andra förlust i Allsvenskan efter att bortalaget IF Elfsborg vänt 3-2 till 3-4 i slutminuterna. Aron Bjarnason, André Alsanati och Melker Heier noterades för Sirius mål.

Blåsvart stod för säsongens kanske hittills bästa halvlek under första 45. Laget visade prov på ett varierat anfallsspel där, där i princip hela laget var involverat i de offensiva aktionerna. Ett ledningsmål låg i luften men i stället var det bortalaget som tog ledningen efter att bollen tagit på en Blåsvart försvarare och därmed ändrat riktning. 0-1 stod sig cirka en halvtimme in i matchen, då Aron Bjarnason drev in från sin högerbacksposition och drog till med en riktig kanon med vänsterfoten rätt upp i krysset.

Efter kvitteringen hade Blåsvart möjlighet att ta ledningen flera gånger, men det såg länge ut att förbli 1-1 i halvtid. Strax innan paus kom dock ett ledningsmål, det var ett långt Siriusanfall som till slut mynnade ut i ett lågt inlägg mot den bortre stolpen från Magnus Kaastrup, vid den bortre ytan i straffområdet kunde André Alsanati sätta 2-1 på ett behärskat sätt.

Bortalaget kvitterade strax efter paus och matchen stod och vägde ett tag in i den andra halvleken. Efter en Blåsvart hörna kunde födelsedagsbarnet Melker Heier ge Sirius ledningen igen.

Med 3-2 i ryggen gjorde Blåsvart några ändringar i laget i ett försök att försvara ledningen. Resultatet stod sig fram till att det återstod cirka fem minuter av ordinarie tid då gästeran först kvitterade och därefter även noterades för ett ledningsmål.

Trots den sena scenändringen på matchen lyckades Sirius skapa flera kvitteringslägen på slutet. Allra närmast var det när Marcus Mathisen fick ett bra frisparksläge strax utanför motståndarnas straffområde – avslutet gick mot den bortre stolpen men målvakten var med på noterna och kunde styra skottet till hörna.

Matchen slutade 3-4 och gästerna tog med sig alla tre poäng hem till Borås.