Matchsummering: IK Sirius - IF Elfsborg

Startelvan_omg8

Säsongens fjärde hemmamatch väntade när IF Elfsborg gästade Studenternas. Efter en mållös första halvlek fick Blåsvart ett snabbt övertag i den andra halvleken efter två mål inom loppet av fem minuter. Christian Kouakou inledde målskyttet och Aron Bjarnason utökade ledningen strax därefter. Efter 90 spelade minuter var 2-0-resultatet intakt, Blåsvart hade tagit andra raka trepoängaren samt hållit nollan för andra matchen i rad.

Första 45 präglades av en jämn matchbild där både Sirius och gästande Elfsborg skapade farligheter mot respektive mål. Det var kanske främst gästerna som skapade de allra bästa lägena, men Tommi Vaiho i hemmamålet stod för flera fina parader och när inte Tommi stod i vägen var det istället målramen som stoppade gästerna från att göra ett ledningsmål. Blåsvart kom även fram till en del lägen, laget hade bland annat en boll inne men Christian Kouakou blev avblåst för offside strax efter att han placerat in bollen bakom motståndarlagets målvakt. Efter 45 intensiva minuter stod det fortfarande 0-0 när laget gick av för halvtidsvila.

Efter pausvilan ändrades matchbilden en aning och det mesta handlade istället om Sirius och det blåsvarta bollinnehavet. Ett ledningsmål låg i luften och efter en svepande boll från Adam Hellborg kunde Christian Kouakou placera in 1-0. Ett välplacerat avslut intill målvaktens närmsta hörn.

Bara några minuter senare var det dags för ett nytt Siriusmål. Ett långt anfall där Blåsvart spelade sig igenom hela motståndarlaget, och Laorent Shabani fick stora ytor på sin vänsterkant. ”Lenti” drev in bollen i straffområdet och passade snett inåt bakåt mot en framrusande Aron Bjarnason som kunde placera in 2-0 i samma hörn som Christian hade gjort ledningsmålet.

De två målen gjorde att Sirius offensiv stannade av en aning. Samtidigt hade gästerna svårt att komma fram i lika bra lägen som i den första halvleken. När domaren väl blåste av matchen stod det klart att Sirius tagit sin andra raka trepoängaren och att laget även hållit nollan för andra matchen i rad.