Matchsummering: IK Sirius - IF Brommapojkarna

_DSC9775_omg27

Blåsvart vände återigen ett underläge till seger när IF Brommapojkarna besegrades med 3-2. Efter ett tidigt ledningsmål för gästerna ordnade Wessam Abou Ali straff och rött kort för BP:s lagkapten, och på den efterföljande straffsparken gjorde Tashreeq Matthews 1-1. I inledningen av den andra halvleken gjorde Wessam Abou Ali 2-1, men gästerna replikerade snabbt till 2-2 trots numerärt underläge i antal spelare. Med tio minuter kvar av matchen kom Sirius tredje mål för kvällen då Daniel Stensson serverade Tobias Carlsson som placerade in slutresultatet 3-2.

Det mesta handlade om gästande Brommapojkarna i inledningen av matchen och det var även BP som inledde målskyttet på Studenternas. Ett inlägg från högerkanten nickskarvades in i bortre hörnet bakom David Mitov Nilsson. Sirius kämpade sig in i matchen och efter 35 minuter blev Wessam Abou Ali neddragen av BP:s lagkapten i straffområdet. En företeelse som innebar rött kort (andra gula) samt straffspark för Sirius. Tashreeq Matthews förvaltade straffen på bästa sätt och det stod därmed 1-1 i paus.

Med sitt numerära överläge kunde Blåsvart rivstarta den andra halvleken. Hemmapubliken bjöds på flera lägen till ett ledningsmål, och efter endast åtta minuter spelade Daniel Stensson fram Wessam Abou Ali som dundrade in 2-1 bakom gästernas målvakt.

BP replikerade nästintill direkt till 2-2 och Blåsvart fick återigen jaga ett ledningsmål. När det återstod cirka tio minuter av matchen fick laget en frispark på högerkanten. I princip alla på Studan förväntade sig ett inlägg men istället spelade Daniel Stensson fram Tobias Carlsson som kunde placera in 3-2 efter ett vältajmat skott från straffområdesgränsen.