Matchsummering: IK Sirius – Hammarby IF

2021-10-27 Sirius - Hammarby

Det var både kamp och underhållande spel när Sirius tog sig an Hammarby IF under onsdagskvällen. Blåsvart stod för en uppryckning sedan senaste insatsen i Borås, laget ägde mycket boll matchen igenom men lyckades aldrig få hål på bortalaget. Det var istället gästerna som tog med sig alla tre poäng till huvudstaden efter mål av Rickard Magyar. Nästa match spelas redan på lördag då Malmö FF gästar på Studenternas.

Efter lite fördröjning av matchstart sparkades bollen i gång på ett blött Studenternas, och hemmalaget gick till attack redan i första minuten när Kouakou mötte bollen i straffområdet med pannan men nicken gick tyvärr över målet.

Hammarby svarade upp med att slå ett par farliga bollar i djupled som orsakade oreda i Sirius-försvaret, inget som dock renderade i ett mål i inledningen. Matchbilden fortsatte att vara sig lik i den första delen av halvleken där Sirius kontrollerade mycket av bollinnehavet och bortalaget ställde om för vassa kontringar eller snabba anfall. I den 25:e minuten skulle dock gästerna ta ledningen i matchen efter en tilltrasslad situation på frispark där Richard Magyar kunde slå in bollen till 0–1 i matchen.

Blåsvart slog inte av på takten och fortsatte att äga boll stora stunder av matchen men utan att komma till de allra vassaste målchanserna. När matchuret nått 35:e minuten kom Sirius hittills vassaste chans i matchen när Adam Ståhl spelade fram Christian Kouakou i djupled som avlossade ett vasst skott som målvakten räddade, på den efterföljande returen var Adam Hellborg så när på stöta in kvitteringen men Bajen-försvaret kunde rensa i sista stund.

Halvlekens sista chans fick Moustafa Zeidan när han snyggt tog emot bollen felvänd och avlossade bössan mot Hammarby-målet men målvakten kunde avvärja skottet, 0–1 stod sig halvleken ut där Sirius stod för en bra prestation trots underläge på resultattavlan.

Den sista halvan av matchen startade temporikt av båda lagen där attackerna mot varandras mål avlöste varandra i inledningen av halvleken. Blåsvart hade genomgående fina uppspel i andra halvlek och bortalagets presspel gav inte någon större effekt. Sirius hade också fina aktioner i offensiv tredjedel men utan att komma till några farliga chanser. I mitten av matchen var det två lag i ett ställningskrig där bortalaget ville avgöra matchen och hemmalaget jagade en kvittering. Sirius fortsatte att sätta stort tryck framåt och ägde mycket boll utanför Hammarbys straffområde men de allra hetaste målchanserna skapades inte.

Moustafa Zeidan skapade den en vass målchans för Sirius i matchen när han efter lite bolltrillande utanför straffområdet placerade ett skott mot mål men bollen kunde räddas ut till hörna av Hammarbys målvakt. Bara några minuter efter fick Sirius ytterligare en farlig målchans efter fint bolltrillande utanför Hammarbys straffområde kunde Edi Sylisufaj ta emot bollen felvänd och avlossa ett skott direkt som gick i stolpen, oerhört nära kvittering.

Sirius tryckte på med det laget hade i slutminuterna och etablerade stort tryck emot bortaförsvaret men det förlösande kvitteringsmålet ville och skulle inte komma och tyvärr tog gästerna med sig tre poäng tillbaka till Stockholm trots ett tappert kämpande Sirius.