Matchsummering: IK Sirius - Hammarby IF

_DSC4139 kopiera

Söndagens hemmamatch mot Hammarby slutade med Blåsvart förlust. Trots flera kvitteringslägen i slutet blev slutsiffrorna 1-2. Härnäst väntar bortamatch mot Degerfors IF den 15 juli.

Första halvlek
Bortalaget Hammarby inledde matchen starkt och var närmst ett ledningsmål under första delen av halvleken. Efter 25 spelade minuter kom Blåsvarts bästa chans i matchen då Joakim Perssons avslut först räddades och Aron Bjarnasons efterföljande nick räddades på mållinjen av en Hammarby-försvarare. Tio minuter senare kom matchens första mål då gästerna gjorde 0-1. Blåsvart kunde dock replikera snabbt, bara fyra minuter senare gjorde Tashreeq Matthews 1-1 på en retur. Ställningen var därmed lika inför pausvilan.

Andra halvlek
Efter paus var det återigen gästerna som inledde bäst. De hade flera avslut mot Jakob Tånnander i Siriusmålet men ställningen förblev lika tills att det återstod cirka 15 minuter av ordinarie tid. Efter ett inlägg från högerkanten nådde en Hammarbyspelare högst och kunde därmed nicka in 1-2. Efter målet förändrades matchbilden en aning och Blåsvart kunde komma upp allt mer i banan. I slutskedet hade Melker Heier ett bra avslut som krävde en svettig räddning från gästernas målvakt. Men Sirius kom inte närmare än kvittering än det – matchen slutade därmed 1-2 och Hammarby fick med sig alla tre poäng hem till Stockholm.