Matchsummering: IK Sirius - Hammarby IF

20220425-185836_OL_hemsidan

Måndagkväll, halvkyligt i luften men en klarblå himmel. Hammarby gästade ett Studenternas fyllt med 10 038 åskådare, den högsta siffran sedan 1973 på Sirius hemmaarena. Tyvärr för blåsvart del slutade matchen 0-3 till gästerna.

Första halvlek

Första halvlek var olik de halvlekarna Sirius brukar spela hemma på Studenternas. Blåsvart, som vanligtvis brukar dominera bollinnehavet, hade svårt att spela sig ur Hammarbys höga press och få ner Hammarby på egen planhalva. Istället var Hammarby effektiva både med att pressa från Sirius insparkar men även direkt efter egna bolltapp högt upp i planen. Lägg på att Sirius hade svårt att pressa motståndarna högt upp i planen, vilket gjorde att det var gästerna som dominerade den första halvleken med bollen, och ganska ofta nära Sirius eget mål. Ju längre halvleken led, desto närmare kom Hammarby ett ledningsmål. Precis innan halvtid högg också Williot Swedberg påpassligt på ett inspel från höger och kunde stöta in bollen till ett ledningsmål för gästerna.

Andra halvlek

Andra halvlek hann tyvärr för Sirius del knappt börja innan Nahir Besara lyckades skruva in en frispark från snäv vinkel direkt i mål. 0-2 och tung uppförsbacke. Efter detta var det givetvis svårt för Sirius att ta sig framåt och skapa målchanser. Med det sagt gjorde Blåsvart en något starkare andra halvlek än den första. Det sprangs mer i en högre press närmare Hammarbys mål, oftare, och några bollvinster i kombination med att man oftare lyckades spela sig ur gästernas höga press gjorde att bollinnehavet jämnades ut och att spelet i sin helhet var jämnare. Hammarby var dock fortsatt skickliga i sin speluppbyggnad, och spenderade fortsatt en del tid med bollen på Sirius planhalva. Gästerna gjorde också ett tredje mål, då Williot Swedberg efter en nickskarv från hörna återigen påpassligt kunde stöta in bollen i mål. Slutresultatet skrevs också till 0-3. En ljusglimt från matchen var fortsatt det otroliga stödet från läktaren. Tack till alla blåsvarta vänner som var på plats och sjöng och stöttade i 90 minuter plus tillägg.

Tungt med förlust, men nya tag gäller redan nu på lördag när vi åker till Stockholm och Tele2 för match mot Djurgården. Alla blåsvarta supportrar, köp gärna biljett och fortsätt stötta laget på det beundransvärda, passionerade sätt ni gör i varje match.

Startelvan

Tommy Vaiho

Kevin Wright – Tim Björkström – Isak Ssewankambo – Marcus Mathisen – Laorent Shabani

Moustafa Zeidan – Filip Rogic – Jamie Roche

Edi Sylisufaj – Patrik Karlsson Lagemyr

Avbytare
August Ahlin, Filip Olsson, Adam Hellborg, Yukiya Sugita, Kristopher Da Graca, Johan Karlsson, Aron Bjarnason.

Intervjuer efter matchen

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Text: Daniel Smirnov Lindblom.
Foto: FotoOscar.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch