Matchsummering: IK Sirius – Hammarby IF

Startelvan_final

Under lördagseftermiddagen gick årets andra träningsmatch av stapeln på Studenternas. Hammarby IF stod för motståndet, det var gästernas första match för säsongen. Första halvlek slutade oavgjort, 1-1, efter att Christian Kouakou noterats för Sirius mål. I den andra halvlek gjorde gästerna två mål till, vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 1-3.

Det var några ändringar i hemmalaget sedan matchen mot Örebro. På kanterna huserade Aron Bjarnason och Laorent Shabani, den förstnämnde hade mycket boll i början av matchen och det var även Aron som hade matchens första kvalificerade målchans. Det var andraboll som studsade ut till Aron efter en hörna, men avslutet gick strax över. Blåsvart hade några hörnor i matchinledningen, men det var gästerna som lyckades skapa mest oreda till en början, dock utan att komma till några superlägen. Hammarby kom ofta fram i offensiva initiativ, men skärpan i avslutsfasen saknades.

En halvtimme in i matchen kom ledningsmålet då Moustafa Zeidan snurrade upp två hemmaförsvarare på högerkanten och serverade Christian Kouakou som kunde nicka in sitt första mål för året.

Fem minuter innan halvtid kunde Hammarby kvittera då Gustav Ludwigson satte en retur från snäv vinkel. Precis innan halvtidsvilan fick Blåsvart in en boll i nät igen, men där här gången blåstes Christian Kouakou av för offside.

Matchbilden fortsatte på samma spår som i första 45, Hammarby dirigerade dock allt mer i den andra halvleken. Laget fick en straff efter bara några minuter och 1-2 var ett faktum. En kvart senare gjorde gästerna även 1-3 genom ett välplacerat distansskott. Det främsta minnet blåsvarta minnet från den andra halvleken var lagkapten Tim Björkströms comeback efter en tids skadefrånvaro. Tim och Herman Sjögrell byttes in när det återstod cirka en halvtimme av matchen. Det sistnämnde var med och skapade Sirius kanske bästa chans i den andra halvleken då han serverade Rasmus Niklasson Johansson som precis missade att sätta reduceringen i matchens sista minut. Blåsvart förblev därmed mållösa i den andra halvleken och matchen slutade 1-3.