Matchsummering: IK Sirius - Halmstads BK

Startelvan_omg9_hemsidan

Trots ett tidigt ledningsmål mot nykomlingen Halmstads BK slutade söndagens möte med förlust för Blåsvart. Gästerna kvitterade efter en halvtimme och satte även ett segermål i början av andra halvlek. Härnäst väntar bortamatch mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP.

Redan efter en kvart tog Blåsvart ledningen efter att Dennis Widgren gjort sitt första mål i Siriuströjan. Målet uppstod efter en hörna, där Dennis Widgren fick bollen serverad av Melker Heier och distansskottet gick hela vägen in i mål. Gästerna kämpade på för ett kvitteringsmål och efter en halvtimme fick de utdelning. 1-1 stod sig därefter halvleken ut.

Sirius tog snabbt initiativet i den andra halvleken men istället för ett blåsvart mål var det istället bortalaget som tog ledningen efter ett distansskott. Underläget förändrade inte matchbilden utan Sirius fortsatte att trycka på mot gästernas mål. Ett bra kvitteringsläge uppstod när Jamie Roche drog till med ett resolut distansskott, avslutet räddades av Halmstads målvakt, och på den efterföljande returen var Joakim Persson nära på att nicka in bollen men målvakten räddade återigen. Den blåsvarta anstormningen fortsatte och det var återigen nära en kvittering då Aron Bjarnason avslutade från distans, men bollen tog i kryssribban och gick ut till hörna efter touch på gästernas målvakt. Närmare än så kom inte Blåsvart, mötet med Halmstads BK slutade 1-2 på Studenternas.