Matchsummering: IK Sirius - FC Flora Tallinn

Startelvan_test2

Två matcher stod på agendan då FC Flora Tallinn gästade Studenternas under lördagseftermiddagen. Det första mötet slutade 4-1 efter hela fyra mål från Christian Kouakou, och den andra matchen slutade 0-3 efter att gästerna gjort tre mål i den andra halvleken.

Blåsvart blev direkt det spelförande laget i matchen. Laget visade prov på flera fina kombinationer över hela planen, och under stora delar av första halvlek var det spel mot ett mål. Trots spelövertaget lyckades gästande Flora Tallinn komma upp i enstaka omställningar, och kunde på det sättet skapa lite oreda i det blåsvarta försvaret. Ledningsmålet kom efter att Christian Kouakou snappat upp bollen vid mittlinjen och därefter drev bollen över hela planen för att sedan sätta bollen i nät från en snäv vinkel. Därefter kunde Flora få in en kvittering på en snabb omställning, men det var inget som stoppade den blåsvarta framfarten under första halvlek.

Sirius ägde matchbilden helt och hållet. Samtliga lagdelar var inblandade i spelet och publiken på Studenternas bjöds på flera fina lösningar när Flora-försvararna försökte ta tag i bollen. Det kändes som att ett ledningsmål låg i luften, och till slut kom även 2-1. Laorent Shabani avslutade i bortre stolpen, Aron Bjarnason tog hand om returen och spelade vidare till Filip Olsson som i sin tur hittade Christian som stötte in ledningsmålet. Christians målproduktion var inte slut, strax innan paus hade han gjort ett hattrick genom att sätta 3-1 från straffpunkten. Blåsvart hade haft bud på flera mål i den första halvleken och ställningen 3-1 var i underkant när domaren blåste för halvtid.

Det stora spelövertaget mattades av till en del under den andra halvleken. Segern var dock aldrig i fara, Blåsvart fortsatte diktera tempot och hade ett övertag i bollinnehavet även om scenariot inte var lika som i den första halvleken. Matchens sista mål var ett fint Siriusanfall där Marcus Mathisen tog en lång löpning och spelade in bollen snett inåt bakåt till Moustafa Zeidan som i sin tur hittade Christian Kouakou framför mål och 4-1 var ett faktum. Christan hade därmed gjort fyra mål i en och samma match.

Tommi Vaiho

Aron Bjarnason – Tim Björkström– Kristopher Da Graca– Marcus Mathisen – Laorent Shabani

Moustafa Zeidan – Adam Hellborg– Filip Olsson

Christian Kouakou – Edi Sylisufaj

Armin Motaraghebjafarpour, Viktor Danielsson, Erik Langwagen, Adam Wikman, Tim Olsson, Noel Hansson, Emil Özkan, Oliver Christophers, Oscar Olingdahl, Elias Skeppstedt, Liam Uddfalk

Intervjuer efter första matchen

Andra matchen

Hemsidan_startelvan02

Startelvan i den andra matchen mot FC Flora Tallinn.

I det andra mötet med FC Flora Tallinn kom Blåsvart till start med en blandning av A-lagsspelare och U19-spelare. I Sirius gjorde bland annat Andreas Murbeck hemmadebut på Studenternas. Det blev en lite jämnare matchbild än i det första mötet mellan lagen. Sirius spelade till sig flertalet målchanser i den första halvleken, men skärpan i avsluten saknades alternativt att den sista passningen inte gick till rätt adress.

Herman Sjögrell var ofta initiativtagare i anfallen, många av de offensiva initiativen startade från hans position på högerkanten. Trots flera fina lägen för Sirius var det fortsatt mållöst i paus. I den avslutande halvleken var det sedan istället gästerna som fick de bästa lägena. Flora Tallinn fick till slut in hela tre bollar i Siriusmålet. Matchen slutade därmed 0-3.