Matchsummering: IK Sirius - Djurgårdens IF

Startelvan kopiera

Under fredagskvällen bjöd Sirius och Djurgården på en målrik tillställning på Norrtälje Sportcentrum. Trots två mål var Blåsvart i underläge efter första 45 då Djurgården hade fått in tre bollar i Siriusmålet. Matchen slutade 3-3 efter att Patrik Karlsson Lagemyr kvitterat i mitten av den andra halvleken. Härnäst väntar en U21-träningsmatch mot Västerås SK på måndag, avspark kl.14:00 på Lötens IP.

Sirius rivstartade och gjorde mål redan i den andra spelminuten efter att Moustafa Zeidan utnyttjat ett misstag i Djurgårdens försvar och snyggt klackat bollen till Edi Sylisufaj som kunde rulla in ledningsmålet. Motståndarna svarade strax därefter på frispark, och tog även ledningen en bit in i första halvlek. Blåsvart jagade en kvittering och till slut kunde Laorent Shabani sätta 2-2 i bortre hörnet efter en inläggsfrispark som passerade såväl DIF- och Siriusspelare i straffområdet. Djurgården skulle dock återta ledningen innan pausvilan, det blev därmed hela fem mål i den första halvleken. Resultattavlan visade 2-3 när domaren blåste av för halvtid.

Efter paus fortsatte matchbilden vara böljande med ett varierat bollinnehav. Sirius fick bättre koll på motståndarnas framfart och kunde på det sättet hindra Djurgården från att få lika bra lägen som i den första halvleken. Blåsvarts jakt på en kvittering bestod främst av snabba omställningar. Just en sådan omställning gav också resultat då Laorent Shabani först avslutade i ribban, och på den efterföljande returen kunde Edi Sylisufaj frispela Patrik Karlsson Lagemyr satte kvitteringen. Det blev även matchens sista mål, slutsiffrorna skrevs därmed till 3-3.