Matchsummering: IK Sirius - Djurgårdens IF

Startelvan_omg2

Påskhelg och hemmapremiär på Studenternas. Årets första allsvenska hemmamatch slutade mållöst trots att Blåsvart var en man mer i nästintill hela andra halvlek. Mötet med Djurgårdens IF såg länge ut att bli ett nytt publikrekord, men publiksiffran skrevs till slut till 9 813 besökare.

Första halvlek
Lagen äntrade planen med ett storslaget hemmatifo på Arkens Gärde – en hyllning till Uppsala, staden och laget, från våra Siriussupportrar. Första halvleken var en jämn tillställning där kanske bortalaget hade det allra bästa läget till ett ledningsmål då Oliver Berg fick ett bra avslutsläge mitt i straffområdet, Siriusmålvakten Jakob Tånnander hade positionerat sig perfekt och kunde avvärja Olivers avslut. För Sirius del handlade mycket i den första halvleken om Joakim Persson som ofta kom runt på sin högerkant. De riktigt heta lägena för ett ledningsmål saknades dock, och första halvlek förblev mållös.

Andra halvlek
Tashreeq Matthews byttes in i paus och ”Tash” gjorde direkt avtryck i matchen då han löpte igenom bortaförsvaret och blev fällda av gästernas målvakt, vilket resulterade i ett direkt rött kort och därmed ett övertag i antal spelare på planen för Blåsvart. Utvisningen gjorde att Djurgården ändrade om sin formation en aning vilket medförde att det blev klurigare för Sirius att komma igenom gästernas försvars. Sirius ägde det mesta av bollinnehavet i den återstående delen av matchen, men Djurgårdens fembackslinje gjorde det svårt för Blåsvart. Allra närmast ett segermål var det när inbytte André Alsanati sånär skruvade in bollen i bortre hörnet i slutminuterna, avslutet gick dock precis utanför målvaktens högra stolpe.

Startelvan

Jakob Tånnander

Kristopher Da Graca – Patrick Nwadike – Marcus Mathisen – Dennis Widgren

Daniel Stensson – Jamie Roche– Melker Heier 

Joakim Persson – Magnus Kaastrup – Aron Bjarnason

Avbytare
Tashreeq Matthews, Herman Sjögrell, Adam Wikman, André Alsanati, Edi Sylisufaj, Emil Özkan, Malcolm Jeng, Tim Olsson, Hannes Sveijer

Intervjuer efter matchen

Presskonferens

 

Matchbilder

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Foto: Bromans Foto.
Video: Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch