Matchsummering: IK Sirius - Degerfors IF

startelvan_omg25_hemsidan

Blåsvart gick in på tilläggstid med ett tvåmålsunderläge. När fjärdedomaren visade tavlan för antal övertidsminuter stod det klart att det återstod åtta minuter av matchen. En tidsram som Sirius förvaltade på allra bästa sätt och gjorde det i princip omöjliga – Blåsvart vände och vann efter tre gjorda mål efter ordinarie tid. Wessam Abou Ali stod för de två första målen, och Herman Sjögrell satte segermålet i den 99:e matchminuten. En minst sagt otrolig vändning hemma på Studenternas som innebar lagets tredje raka trepoängare.

Blåsvarts bästa läge i den första halvleken var ett Tashreeq Matthews friläge som gästernas målvakt lyckades parera. Annars handlade det mest om gästande Degerfors under första 45. Värmlandslaget hade ett tydligt övertag i bollinnehavet och lyckades komma fram i flera farligheter. Det blev dock inget spelmål, utan det krävdes en hörna för att de skulle få in ett ledningsmål. Malcolm Jeng lyckades rädda den första nickskarven, men efter en touch i ribban kunde en Degerforsspelare nicka in ledningsmålet strax innan pausvilan.

Blåsvart kom ut med helt ny energi i den andra halvleken. Laget lyckades etablera sitt spel högre upp i banan och det låg ett Siriusmål i luften, men istället kunde gästande Degerfors utöka ledningen efter en hörnvariant. Trots 0-2 på resultattavlan fortsatte Blåsvart att visa prov på ett betydligt bättre spel än i den första halvleken. Laget hade flera lägen till en reducering under ordinarie tid men det stod alltjämt 0-2 när klockan gick in på tilläggstiden.

I den 91:a minuten kom den förlösande reduceringen efter att Aron Bjarnasons inlägg nickades in av Wessam Abou Ali. Lagkapten Henrik Castegren hämtade snabbt bollen och placerade den på mittpunkten för avspark. Det var ingen tvekan om att Sirius skulle gå för en kvittering. Domaren hade aviserat om åtta minuters stopptid, vilket innebar goda chanser för ytterligare anfall mot Degerfors mål. I den 95:e matchminuten kom den blåsvarta kvitteringen efter att Wessam About Ali återigen nickat in ett inlägg – den här gången från den andra kanten, assisterad av Herman Sjögrell. Med 2-2 på resultattavlan och bara någon minut kvar av övertiden trodde många att matchen skulle sluta lika, men efter Degerfors avspark lyckades Blåsvart snabbt få tillbaka bollen och i den 99:onde matchminuten kunde Herman Sjögrell placera in det matchavgörande 3-2-målet i en krysset. Strax efter målet blåste domaren av matchen – och Blåsvart hade därmed tagit sin tredje raka trepoängare i Allsvenskan.