Matchsummering: IK Sirius - Degerfors IF

20220717-145751_Peter Bohlin - PEBO-Foto_000013462_hemsidan

Efter två raka bortamatcher var det återigen dags för hemma på Studan. Blåsvart rivstartade mötet med Degerfors och hade bud på flera mål i den första halvleken. I pausvilan var ställningen 1-0 och när Adam Hellborg utökade ledningen till 2-0 med tio minuter kvar var det inget snack om att Siirus skulle ta hem matchen. Härnäst väntar Malmö FF på bortaplan innan det är dags för ny hemmamatch igen då Mjällby AIF kommer på besök.

Första halvlek
Första halvlek började jämt med målchanser år båda hållen. Efter den inledande kvarten tog Sirius över matchen alltmer och det första målet kom i den 17:e minuten. Marcus Mathisen fick bollen precis utanför straffområdet och avslutade kontrollerat i målvaktens bortre hörn.

Sirius fortsatte att skapa flera farligheter, Filip Rogic var allra närmast att utöka ledningen men hans skott tog i stolpen. Uddamålsledningen stod sig därmed halvleken ut.

Andra halvlek
Spelövertaget fortsatte i den andra halvleken men Blåsvart lyckades inte skapa lika många klara målchanser efter paus. En stor del av spelet dirigerades av nyförvärvet Daniel Stensson som stod för en fin debut i Siriuströjan. I slutminuterna krönte Daniel sin debut med att frispela Adam Hellborg som kunde sätta 2-0 när det endast återstod några minuter av matchen. Resultatet stod sig matchen ut och Blåsvart kunde inkassera tre nya poäng på hemmaplan.

Startelvan

David Mitov Nilsson

Aron Bjarnason – Tim Björkström – Kristopher Da Graca – Marcus Mathisen – Johan Karlsson

Filip Rogic – Adam Hellborg – Jamie Roche

Patrik Karlsson Lagemyr – Christian Kouakou

Avbytare
Tommi Vaiho, Filip Olsson, Karl Larson, Edi Sylisufaj,  Antonio Yakoub, Yukiya Sugita, Óli Ómarsson 

Intervjuer efter matchen

Presskonferens efter matchen

Matchsammandrag

Foto: PEBO-Foto.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch