Matchsummering: IK Sirius - BK Häcken

Startelva_omg4

De regerande mästarna BK Häcken blev för svåra för Sirius. Slutresultatet 1-4 innebar årets första blåsvarta förlust i Allsvenskan. Lagkapten Marcus Mathisen stod för Sirius mål efter ett välplacerat avslut med vänsterfoten.

Första halvlek
De regerande mästarna fick snabbt ett övertag i matchen vilket resulterade i att Sirius främst fick rikta in sig på försvarsspel. Laget från Hisingen började rada upp flera lägen till ett ledningsmål och till en början var Siriusförsvaret med på noterna men efter en halvtimme kunde gästerna göra 0-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut och som möjligtvis var lite i underkant efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek
Inget av lagen genomförde några byten i paus, och matchbilden blev snarlik det som hade ägt rum i den första halvleken. Häcken kunde utöka sin ledning två gånger om innan Blåsvart till slut kunde komma fram i ett antal farligheter. Till slut kom även en kvittering genom ett välplacerat avslut från lagkapten Marcus Mathisen, och för ett tag kändes det som att en ytterligare reducering låg i luften.

På övertid skulle dock alla drömmar om blåsvarta poäng släckas då gästerna fick en straff och förvaltade den på bästa sätt. Slutresultatet skrevs därmed till 1-4 och de regerande mästarna tog med sig alla tre poäng hem till Hisingen.

Startelvan

Jakob Tånnander

Kristopher Da Graca – Patrick Nwadike – Marcus Mathisen – Dennis Widgren

Emil Özkan – Jamie Roche– Melker Heier 

Aron Bjarnason –  Magnus Kaastrup – Tashreeq Matthews

Avbytare

Jakob Voelkerling Persson, Herman Sjögrell, André Alsanati, Edi Sylisufaj, Tim Olsson, Malcolm Jeng, August Ljungberg, Hannes Sveijer

Intervjuer efter matchen

 

 

 

Presskonferens

 

Matchbilder

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Foto: Bromans Foto.
Video: Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch