Matchsummering: IK Sirius - BK Häcken

Startelvan_omg19

Efter en otroligt varm dag, potentiellt sommarens sista, var det dags för ny hemmamatch på Studenternas IP för IK Sirius. Serieledarna BK Häcken kom på besök från Göteborg.

Första halvlek

Första halvlek var en i allmänhet jämn tillställning där lagen mestadels delade på bollinnehavet. Häcken pressade, likt många andra lag som möter Sirius, ofta högt upp i banan – och fick stundtals bit genom en del höga bollvinster. När Häcken inte fick bit var det ofta på grund av hemmalagets skicklighet i sin speluppbyggnad, vilket i sin tur ledde till möjligheter för Yukiya Sugita med flera att vända upp o driva mot ett hav av ytor på Häckens planhalva. Lagen turades som sagt om att ha bollen, men Häcken var totalt sett det laget som under den första halvleken skapade mest tryck utan att skapa några superklara målchanser under den första halvleken. Båda lagen sköt många skott under matchen, men Häcken hade endast ett avslut på mål under den första halvleken.

Andra halvlek
I andra halvlek inledde de blåsvarta klart piggast, och i den femtioandra minuten hade tidigare nämnde Yukiya Sugita en superchans efter ett vackert anfall. Efter att ha vikt in från vänster inre korridor och tagit sig nån meter in i straffområdet avslutade han tyvärr över Häckens mål. Efter det var matchbilden lik den första halvlekens. Två lag som gärna ville ha bollen och som också turades om i att ha den. Häcken pressade högt, och när Sirius tog sig förbi denna låg farligheter i luften. I minut sjuttiosex satte Jamie Roche upp Yukiya Sugita rättvänd mot Häckens backlinje som i sin tur spelade bollen i djupled till Christian Kouakou som hamnade fri i något snäv vinkel mot Häckens målvakt. Tyvärr, återigen, räckte inte avslutet till – Häckens målvakt kunde styra bort en retur med en fotparad. Under slutkvarten svängde matchen en hel del, och Sirius hade en kontring som slutade upp hos inhoppande Filip Olsson i Häckens straffområde, som tyvärr inte fick träff på bollen. Bollen landade istället hos Dennis Widgren precis utanför Häckens straffområde, men hans avslut landade en bit över ribban hos motståndarna. Båda lagen sköt en hel del skott under matchen, Häcken några fler men den gemensamma nämnaren var att det var få av avsluten som gick på mål. I matchens absoluta slutminuter lyckades dock Häcken avsluta både på och i mål, efter ett inlägg som efter en skarvnick från en Häckenspelare landade hos motståndarnas forward som kunde avsluta framför David Mitov Nilsson.

Efter en jämn match sett till både målchanser och bollinnehav var det givetvis en oerhört tung förlust. Vi vill som alltid tacka för det fantastiska stödet som alla supportrar bidrog med innan, under och efter slutsignal.  Nästa match för IK Sirius är borta mot IFK Göteborg söndag den 28 augusti.

Startelvan

David Mitov Nilsson

Filip Rogic – Tim Björkström –  Marcus Mathisen

Aron Bjarnason – Jamie Roche – Daniel Stensson – Dennis Widgren

Yukiya Sugita – Christian Kouakou – Patrik Karlsson Lagemyr 

Avbytare
Tommi Vaiho, Filip Olsson, Adam Hellborg, Edi Sylisufaj, Oli Omarsson, Jakob Voelkerling Persson, Tashreeq Matthews

Intervjuer efter matchen

Presskonferens efter matchen

Höjdpunkter

Foto: PEBO-Foto.
Text: Daniel Smirnov Lindblom

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch