Matchsummering: IK Sirius - AIK

Startelvan24

Efter fem poänglösa matcher tog Blåsvart åter en pinne i hemmamatchen mot AIK. Filip Rogic nickade fram lagkapten Tim Björkström som enkelt kunde stöta in 1-0 från nära håll efter cirka 60 minuter av matchen. AIK kvitterade dock med cirka femton minuter kvar av matchen och slutsiffrorna skrevs till 1-1.

Den första halvleken bjöd inte på några superlägen för något av lagen, de lägen som väl skapades mynnade ofta ut i hörnor som det försvarande laget kunde reda ut. För Blåsvart bestod de bästa chanserna främst av distansskott, Daniel Stensson testade från långt håll i inledningen av matchen, Marcus Mathisen likaså några minuter senare – men båda avsluten gick utanför. Första halvleken förblev därmed mållös.

Efter paus bjöds publiken på Studenternas på en mer böljande matchbild. Till en början var det Blåsvart som tog tag i taktpinnen, laget lyckades komma fram i flera snabba omställningar och kunde på det sättet skapa flera chanser till ett ledningsmål. Tashreeq Matthews vände bort sin back i den bortre delen av straffområdet men avslutet gick precis över, Jamie Roche nådde högst på en hörna men lyckades inte placera avslutet tillräckligt bra. En kvart in i halvleken kom till slut ledningsmålet. Filip Rogic nådde högst på en hörna och kunde nicka ned bollen till Tim Björkström som enkelt sköt in 1-0. Det var lagkaptenens första allsvenska mål för säsongen.

Därefter avtog den blåsvarta forceringen och det var istället gästerna som började komma fram i allt fler farligheter. När inte David Mitov Nilsson stod i vägen var det istället andra blåsvarta försvarare som gjorde allt för att hålla nollan intakt. Marcus Mathisen var på helt rätt ställe när han nickade bort ett AIK-avslut på mållinjen när det återstod cirka femton minuter av matchen. Den efterföljande hörnan ledde dock fram till gästernas kvittering – Siriusförsvaret fick bort hörnan men på det efterföljande inlägget kunde AIK göra 1-1.

I slutskedet av matchen var det gästerna som hade mest boll och Blåsvart fick främst rikta in sig på att försvara sin poäng. När sju övertidsminuter hade passerats blåste domaren av och slutsiffrorna skrevs till 1-1.