Matchsummering: IK Sirius - AIK

FOTBOLL, ALLSVENSKAN, SIRIUS - AIK

Det blev en tung förlust på Studenternas när Sirius mötte AIK i måndags. Blåsvart hade många målchanser men lyckades aldrig få in bollen i mål, det gjorde däremot AIK i 88:e matchminuten. Matchen slutade därmed med vinst till AIK.

AIK startade startade matchen starkt och det blev mycket spel på den Blåsvarta planhalvan de första tio minutrarna. Därefter tog Blåsvart över matchen och skapade flertalet målchanser. Både Melker Heier och Joakim Persson hade flera bra chanser. Dagens kapten Henrik Castegren nickade strax utanför det gulsvarta målet. Sirius målvakt Jakob Tånnander stod för ett par riktigt bra räddningar, vilket gjorde att båda lagen fick gå till halvtidsvila utan mål.

Blåsvart startade starkt i den andra halvleken, men hade fortsatt svårt att få in bollen i mål. Sirius första byte sker i matchminut 55 då André Alsanati ersätter nyförvärvet Joeri de Kamps. I matchminut 80 sker ett dubbelbyte då Emil Özkan och Aron Bjarnason ersätter Adam Wikman och Joakim Persson. Efter flertalet målchanser från Sirius gör AIK ett avslut från distans i den 88:e matchminuten som går in i det Blåsvarta målet. Sirius gör ytterligare två byten i slutminutrarna då Herman Sjögrell och Edi Sylisufaj ersätter Tashreeq Matthews och Melker Heier. Blåsvart pressar på och jagar en kvittering men när slutsignalen går har Blåsvart inte fått in bollen i motståndarnas mål och matchen slutar 0-1.