Matchsummering: IFK Värnamo - IK Sirius

Startelvan_hemsidan

Den första bortamatchen i Allsvenskan 2022 slutade med en mållös tillställning på Finnvedsvallen i Värnamo. Det var hemmalaget som skapade de allra bästa lägena i matchen, och Sirius fick främst fick rikta in sig på försvarsarbete. En gedigen arbetsinsats resulterade i att laget kunde åka hem med en poäng i bagaget.

Det var en historisk kväll på Finnvedsvallen när Sirius kom på besök för den allra första allsvenska matchen på arenan. Hemmalaget bemästrade underlaget bäst och lyckades spela sig fram till flera bra lägen under första 45. Tommi Vaiho i Siriusmålet hade dock inga problem med att hantera hemmalagets avslut, och när inte han stod i vägen var det istället målramen som stoppade Värnamos försök. Efter cirka halvtimmen spelad träffade Marcus Antonsson ribbans underkant, men den efterföljande returen studsade ut och Siriusförsvaret kunde reda ut situationen. Blåsvart hade en del boll, men laget hade svårt att skapa några farligheter i den sista tredjedelen. Första halvlek förblev därmed mållös.

Efter paus spelade Blåsvart upp sig vilket gjorde att matchbilden blev jämnare än under första 45. Båda lagen visade prov på en god arbetsmoral samtidigt som de riktigt heta lägena för ett ledningsmål lyste med sin frånvaro. Sirius skapade sin bästa chans i slutskedet av matchen då inbytte Edi Sylisufaj nådde Christian Kouakou på bortre stolpen med ett svepande inlägg. Hemmamålvakten hade dock inga problem med att avvärja nickavslutet. Hemmalaget i sin tur kom inte alls fram på samma sätt som i den första halvleken och den historiska matchen på Finnvedsvallen slutade därmed 0-0.