Matchsummering: IFK Värnamo - IK Sirius

Startelvan_omg24 kopiera

Under måndagskvällen tog Blåsvart sin andra raka seger efter att Tashreeq Matthews gjort matchens enda mål på stopptid. Slutsiffrorna skrevs därmed till 0-1 på Finnvedsvallen.

Första halvlek
Hemmalaget IFK Värnamo hade mest boll men lyckades inte förädla sitt bollinnehav till några superlägen. Istället kunde Sirius arbeta sig in i matchen allt mer, och det var även Blåsvart som hade första halvleks allra bästa läge när Tashreeq Matthews avslutad från långt håll, hemmamålvakten stod för en bra räddning och kunde avvärja distansskottet. Ställningen förblev därmed 0-0 i paus.

Andra halvlek
Direkt i inledningen av den andra halvleken kom hemmalaget fram i en farlig omställning, men David Mitov Nilsson stod för en fin parad på avslutet och matchen förblev mållös. Sirius spelade till sig ett större bollinnehav än i den första halvleken och lagen hade flera bra chanser för ett ledningsmål, en hörna styrdes bland annat i ribban av en hemmaförsvarare och Tashreeq Matthews prickade utsidan av stolpen efter en fin framspelning av Joakim Persson. Det såg länge ut att bli en mållös tillställning på Finnvedsvallen, men i den 92:a minuten halkade en av mittbackarna i Värnamo och Tashreeq Matthews fick bollen vid straffpunkten och var hur kylig som helst när han satte bollen i mål. Två minuter senare blåste domaren av matchen och det stod klart att Sirius tagit sin andra raka trepoängare.

Startelvan

David Mitov Nilsson

 Jakob Voelkerling Persson – Henrik Castegren – Tobias Carlsson – Dennis Widgren 

Joeri de Kamps – Daniel Stensson

Joakim Persson – Tashreeq Matthews – Melker Heier

Wessam Abou Ali

Avbytare
Filip Majchrowicz, Filip Olsson, Óli Ómarsson, Herman Sjögrell, Adam Wikman, André Alsanati, Aron Bjarnason, Harun Ibrahim, Hannes Sveijer

Presskonferens

 

Intervjuer


 

Summering och segerscener


 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch