Matchsummering: IFK Norrköping - IK Sirius

Startelvan_omg1

Under söndagen var det dags för allsvensk premiär då Blåsvart gästande Platinum Cars Arena. Det blev till slut delad poängpott då lagen noterades för varsitt mål i vardera halvlek. Sirius hade visserligen bud på fler än ett mål, men laget fick nöja sig med en poäng i den första omgången av Allsvenskan. Härnäst väntar hemmapremiär på Studenternas då Djurgårdens IF kommer på besök. 

Första halvlek
Det var en jämn start på matchen, men efter ett tag tog Blåsvart över matchbilden allt mer. Joakim Persson skapade flera möjligheter i rollen som central forward. Ett ledningsmål låg i luften då ”Jocke” vände bort hemmalagets mittbackar men det efterföljande avslutet tog i stolpen. Blåsvart fortsatte att skapa farligheter, Melker Heier och Daniel Stensson hade två hyggliga lägen men ställningen var fortsatt 0-0 när hemmalaget började arbeta sig in i matchen. Det var främst vunna nickdueller i offensivt straffområde som utgjorde ”Pekings” hot, men Jakob Tånnander i Siriusmålet positionerade sig rätt och kunde ta hand om avsluten.

Halvleken såg länge ut att förbli mållös, men precis innan halvtid kom säsongens första mål då Joakim Persson, som efter ett uppspel av Daniel Stensson, utmanade tre försvarare i hemmalaget och till slut serverade André Alsanati som satte ledningsmålet i öppet mål. Andrés första mål i Blåsvart – i hans allsvenska debut.

Andra halvlek
Blåsvart fortsatte på den slagna vägen och hade flera möjligheter till att utöka sin ledning. Allra närmast kanske Patrick Nwadike var på nick, men ställningen förblev 0-1 en bit in i den andra halvleken och hemmalaget började arbeta sig in i matchen allt mer. Till slut fick de också resultat då de satte kvitteringsmålet efter 65 spelade minuter av matchen. Därefter förblev matchen jämn och båda lagen kunde komma fram i farliga omställningar – men det blev inga fler mål i den här premiärmatchen, det stod istället klart att lagen delade på poängen när slutsignalen löd på Platinumcars Arena.

Startelvan

Jakob Tånnander

Jakob Voelkerling Persson – Patrick Nwadike – Marcus Mathisen – Dennis Widgren

Daniel Stensson – Adam Wikman – Melker Heier 

André Alsanati – Joakim Persson – Tashreeq Matthews

Avbytare
Kristopher Da Graca, Jamie Roche, Aron Bjarnason, Herman Sjögrell, Edi Sylisufaj, Emil Özkan, Magnus Kaastrup, Malcolm Jeng, Hannes Sveijer

Intervjuer efter matchen

Presskonferens

 

Matchbilder

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Foto: Bromans Foto.
Video: Sirius Fotboll.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch