Matchsummering: IFK Göteborg - IK Sirius

Startelvan_omg26_hemsidan

Inför höstens andra landslagsuppehåll väntade IFK Göteborg på Gamla Ullevi, ett av seriens allra formstarkaste lag. Blåsvart lyckades hålla tätt bakåt hela matchen och Daniel Stenssons mål i den andra halvleken blev därmed matchavgörande. Slutsiffrorna skrevs till 0-1 och Sirius tog därmed sin tredje raka seger.

Hemmalaget IFK Göteborg inledde matchen bäst och Sirius fick till en början rikta in sig på att komma rätt i försvarspositionerna. Blåsvart lyckades arbeta sig in i matchen och kunde komma fram i några omställningar och etablera några längre anfall ju längre halvleken led – men det var fortfarande mållöst när lagen gick in till halvtidsvila.

Den intensiva matchbilden fortsatte i den andra halvleken. Efter en snabb omställning kunde Tashreeq Matthews servera Daniel Stensson som distinkt satte ledningsmålet. Med cirka 30 minuter kvar av matchen blev allt fokus på att bibehålla ledningen matchen igenom. Trots åtta övertidsminuter lyckades laget hålla nollan intakt och resultatet 0-1 innebar lagets fjärde raka trepoängare i Allsvenskan.