Matchsummering: IFK Göteborg - IK Sirius

Startelvan_hemsida

En intensiv tillställning på Gamla Ullevi slutade 2-0 till hemmalaget efter att de först tagit ledningen precis innan paus och därefter utökat ledningen i början av andra halvlek. För Blåsvart gäller det nu att ladda om inför de två återstående matcherna den här veckan, först ut är mötet med Sandvikens IF i Svenska cupen. Matchen spelas i Sandviken på torsdag kväll.

Direkt från start visade båda lagen att det skulle bli en fysisk match på Gamla Ullevi. Intensiteten var hög från start och ingen backade undan i närkamperna. Bästa Siriusläget uppstod några minuter före paus när Christian Kouakou försökte nå Filip Olsson efter ett inlägg från högerkanten. Christians passning gick lite framför Filip och det blev en tuff duell med hemmalagets målvakt där bollen till slut kunde rensas bort av hemmaförsvaret. Halvtidsvilan närmade sig allt mer och det visade sig att hemmalaget skulle gå till paus i ledning. En lång svepande boll t0g sig över hela Siriusförsvaret och nådde Marcus Berg som distinkt satte 1-o i ena krysset.

Blåsvart inledde andra halvleken på ett bra sätt och det kändes som att laget fick grepp om taktpinnen i matchen. Bara några minuter in i halvleken hade Yukiya Sugita ett välplacerat distansskott som såg ut att gå in, men hemmamålvakten var på tå och kunde tippa bollen till hörna. Istället för en kvittering kunde hemmalaget istället utöka sin ledning cirka tio minuter in i andra halvlek. Ett resultat som stod sig matchen ut.