Matchsummering: IF Elfsborg- IK Sirius

Startelva_elfsborg

Serieledande IF Elfsborg blev för svåra för Blåsvart. Boråslaget gjorde matchens enda mål i början av andra halvlek och slutsiffrorna skrevs till 1-0. 

Första halvlek
Första 45 bjöd inte på särskilt många farligheter, det var dock hemmalaget som började bäst och tog hand om det mesta av bollinnehavet. En bit in i halvleken började Blåsvart jobba sig allt mer in i matchen och lyckades därigenom få ett högre bollinnehav och fler tillfällen med bollen på offensiv planhalva. Inget av lagen lyckades att komma fram till några superlägen, och matchen var fortsatt mållös inför pausvilan.

Andra halvlek
Direkt efter paus fick hemmalaget en hörna som de förvaltade väl genom att sätta matchens första mål. Därefter blev det en böljande matchbild där båda lagen kom fram i spelvändningar, och när matchklockan sedan började närma sig sista kvarten var det också Blåsvart som tryckte på för ett kvitteringsmål. Trots ett par frisparkar på offensiv planhalva och andra avslutslägen mot hemmaförsvaret lyckades inte Sirius få in bollen utan laget gick mållösa från planen för andra matchen i rad då slutsiffrorna skrevs till 1-0.

Startelvan

Jakob Tånnander

Jakob Voelkerling Persson – Henrik Castegren – Malcolm Jeng – Dennis Widgren 

Joeri de Kamps – Daniel Stensson 

André Alsanati – Tashreeq Matthews – Melker Heier

Wessam Abou Ali

Avbytare
David Mitov Nilsson, Óli Ómarsson, Herman Sjögrell, Aron Bjarnason, Joakim Persson, Edi Sylisufaj,
Emil Özkan, Adam Wikman, Hannes Sveijer.

Presskonferens

Intervju

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch