Matchsummering: IF Elfsborg - IK Sirius

Startelvan_omg23_v2_hemsidan

Sista matchen inför höstens landslagsuppehåll gick av stapeln på Borås Arena under söndagen. Två oturliga mål i den första halvleken innebär ledning för hemmalaget i paus, Blåsvart hade en gyllene chans till reducering direkt i den andra halvleken men Óli Ómarssons avslut gick precis utanför. Istället kunde Elfsborg utöka sin ledning med en kvart kvar av matchen och alla tre poäng stannade i Borås. 

Första halvlek
Hemmalaget satte hög press från början vilket mynnade ut i ett vasst läge redan i den andra spelminuten, men Siriusförsvaret lyckades reda ut den tidiga farligheten och därefter blev matchbilden varierad. Blåsvart kunde i vissa stunder etablera sitt spel på offensiv planhalva samtidigt som hemmalaget främst anföll genom snabba omställningar. Matchens första mål kom i mitten av första halvlek då ett inlägg från Elfsborgs högerkant oturligt nog styrdes i mål av Jakob Voelkerling Persson. Blåsvart fick arbeta för att skapa offensiva farligheter, och det var sånär att Tashreeq Matthews satte kvitteringen efter 35 spelade minuter. Distansskottet tog istället i ribban och det såg länge ut som att första halvlek skulle sluta 1-0 till hemmalaget. På övertid kunde dock Elfsborg utöka ledningen efter att ett avslut utanför straffområdet oturligt nog träffat en Siriusförsvarare och helt bytt riktning, något som ställde David Mitov Nilsson i Siriusmålet.

Andra halvlek
Direkt i den andra halvleken spelade Filip Rogic fram Óli Ómarsson som sånär satte 2-1 efter att hemmalagets målvakt missat bollen i samband med en utrusning. Ólis avslut gick precis utanför stolpen och istället för en tidig reducering hade Blåsvart fortsatt ett tvåmålsunderläge att hämta upp. Med en halvtimme kvar genomfördes flera byten i Sirius, men laget hade fortsatt svårt att skapa några heta reduceringslägen. De flesta offensiva farligheterna initierades av Tashreeq Matthews när han kom förbi sin försvarare på Sirius vänsterkant. När bollen väl skulle spelas in, eller när det blev läge för ett avslut, var det dock alltid en ny Elfsborgsförsvarare som kunde reda ut situationen. Istället för att Blåsvart skulle få vittring på poäng kunde Elfsborg utöka ledningen med en kvart kvar att spela. Sista femton minuterna bjöd inte på några särskilda lägen åt något av hållen, slutsiffrorna skrevs till 3-0 till hemmalaget.

Startelvan

David Mitov Nilsson

Filip Rogic – Jakob Voelkerling Persson –  Marcus Mathisen

Oli Omarsson – Jamie Roche – Daniel Stensson – Dennis Widgren

Yukiya Sugita – Christian Kouakou – Tashreeq Matthews

Avbytare
Tommi Vaiho, Adam Hellborg, , Karl Larson, Kristopher Da Graca, Aron Bjarnason, Edi Sylisufaj, Samuel Wikman

Intervjuer efter matchen


Presskonferens efter matchen

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch