Matchsummering: IF Brommapojkarna - IK Sirius

startelva_BP_hemsida

På lördagens match mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP tog Blåsvart sina första tre poäng i Allsvenskan 2023, det innebär att vi hamnar på en trettonde plats efter tio spelade omgångar. Härnäst väntar omgång 11 och hemmamatch på Studenternas mot IFK Värnamo.

Första delen av den första halvleken var jämn och båda lagen hade skott på mål. Efter 23 spelade minuter tar Brommapojkarna ledningen i matchen, men Blåsvart kvitterar redan efter 4 minuter då Daniel Stensson gjorde en brytning och passade till Edi Sylisufaj som fick till en fin yttersida in i motståndarnas mål. 1-1 stod sig därefter halvleken ut.

Halvleken startade med ett byte i Blåsvart då André Alsanati ersatte Magnus Kaastrup. Båda lagen pressade på och hade avslut mot mål innan nästa byte för Blåsvart. I matchminut 63 ersatte Tashreeq Matthews Adam Wikman. Med knappt en minut på planen ser Tashreeq till att ge Sirius ledningen efter ett träffsäkert inlägg av Aron Bjarnason. Efter det jobbar bortalaget för en kvittering, men Blåsvart håller undan och Sirius vinner lördagens match på Grimsta IP