Matchsummering: Hammarby IF - IK Sirius

Startelvan_omg29 kopiera

Sjätte raka matchen utan förlust var ett faktum efter att Sirius återigen hämtat upp ett underläge under övertiden. Den här gången ledde hemmalaget Hammarby med 2-o när fjärdedomaren visade fyra minuters stopptid, när matchen sedan blåstes av skrevs slutsiffrorna till 2-2 efter mål av Andreé Alsanati och Henrik Castegren.

I en ganska chansfattig första halvlek var det hemmalaget Hammarby som var mest effektiva. Laget tog ledningen på frispark när det återstod cirka fem minuter till pausvilan. Sirius i sin tur fick mest ägna sig åt försvarsspel under första 45, men kom ibland upp i omställningar där flera av lägena mynnade ut i hörnor men inte så mycket mer än det. Det stod alltjämt 1-0 i paus.

Efter pausvilan kom Sirius ut med helt ny energi och laget fick snabbt ett övertag i matchen. Ett kvitteringsmål låg i luften men det var istället Hammarby som lyckades kontra in 2-0 på en effektiv omställning efter 15 spelade minuter av andra halvlek. Blåsvart gav inte upp, utan gjorde några byten och formationsändringar och lyckades etablera ett spel på offensiv planhalva. Melker Heier var först närmast en reducering men han avslut tog i innerkant av stolpen. När matchen gick upp på stopptid hade Hammarby fortsatt ledningen men inbytte André Alsanati satte 2-1 i den 91:a spelminuten och därefter i matchens allra sista minut hittade Melker Heiers inlägg Henrik Castegren som vackert nickade in 2-2.