Matchsummering: Gefle IF - IK Sirius

Matchbild

Måndag, sol och lagom kyla och det var dags för träningsmatch mellan Gefle IF och IK Sirius på Gavlevallen. Dagen efter poängtappet hemma mot Trelleborg i Svenska cupen åkte Sirius med ett ungt lag till Gavlevallen för en god värdemätare mot ett på pappret ordinarie Gefle IF som vanligtvis huserar i Ettan Norra.

Första halvlek började med en hög intensitet där båda lagen gick för att vinna bollen högt för att på det sättet kunna kontrollera matchbilden. Ju mer klockan tickade, ju mer växte bollinnehavet för Sirius och laget skapade många och ganska långa perioder av bollinnehav strax ovanför egen planhalva. Trots ett högt bollinnehav hade blåsvart hyfsat svårt att skapa klara målchanser, men laget skapade ändå en del halvchanser. Den bästa chansen stavades en fint slagen frispark från Edi Sulysufaj som Gävles målvakt tvingas sträcka ut sig på för att göra en bra räddning. Efter 45 spelade minuter var känslan ganska god i Siriuslägret, trots att det stod 0-0 på resultattavlan.

Andra halvlek började ungefär som den första, väldigt jämn och två lag som ville pressa högt. Gefle lyckades pressa Sirius lite mer genom att ännu högre aggressivitet med ännu fler spelare högt upp. Blåsvart var dock inte alls ofarliga när de lyckas slå ut Gefles första och andra-press och planen öppnade upp sig. Det var dock fortfarande ganska ont om målchanser från något lag fram till minut 60, då August Ahlin lyckas med en fin frilägesräddning.

Matchen stod efter det fortfarande och vägde, även om Gefle spenderade något mer tid på Sirius planhalva. I minut 75 tilldömdes hemmalaget också en straff efter en liten period av tryck mot Sirius straffområde, en straff som resulterade i ett ledningsmål för hemmalaget. Blåsvart stod för en gedigen forcering, och i de sista minuterna var både Andreas Murbeck och målvakt August Ahlin uppe och stångades i motståndarnas straffområde, men en kvittering uteblev. Matchen slutade 1-0 till Gefle, men känslan efter matchen var ändå att Blåsvart med en väldigt ung snittålder fick en god genomkörare och värdefulla minuter för både rutinerade A-lagsspelare men även för U19-spelare födda mellan 03 och 05.