Matchsummering: Djurgårdens IF - IK Sirius

Startelvan_omg6_v2

Valborgsmässoafton på Tele2 Arena och Djurgårdens IF stod för motståndet i den sjätte omgången av Allsvenskan. En jämn matchinledning, med chanser för både Blåsvart och hemmalaget, övergick sedan till en tillställning där hemmalaget noterades för samtliga mål. Två mål under första 45, och två mål i den andra halvleken gjorde att slutsiffrorna skrevs till 4-0.

De första tjugo minuterna bjöd på en böljande matchbild där båda lagen kom fram i farligheter mot respektive mål. Blåsvart visade prov på fina kombinationer på offensiv planhalva och hade några lägen att ta ledningen. Edi Sylisufaj hade ett bra avslut från nära håll som tvingade hemmamålvakten till en kvalificerad benparad efter tio minuter.

Motståndarnas matchplan var tydlig, de gick in för att sätta hög press mot Sirius i den tidiga uppspelsfasen. En press som gav resultat efter cirka en halvtimme då de vann bollen precis utanför Sirius straffområde och kunde göra matchens första mål. Ledningen utökades därefter på nick, och det stod 2-0 när lagen gick till halvtidsvila.

Den höga pressen från hemmalaget fortsatte även i den andra halvleken och de fick snabbt utdelning igen. Endast tre minuter efter avsparken hade Djurgården utökat sin ledning. Blåsvart i sin tur hade svårare att komma igång med det egna spelet. Djurgården lyckades fortsatt att störa Sirius med sin höga press, och en kvart in i den andra halvleken hade hemmalaget utökat sin ledning återigen. Ställningen var därmed 4-0 med cirka 30 minuter kvar att spela.

Blåsvart skapade några reduceringslägen under den sista halvtimmen. Patrik Karlsson Lagemyr var nära på att göra sitt första mål i Siriuströjan, men en hemmaförsvarare hann precis upp bollen innan den skulle passera mållinjen och kunde rensa bort den farligheten. Även Marcus Mathisen var nära att göra ett reduceringsmål, men hans välplacerade avslut mot det bortre krysset räddades till hörna av hemmamålvakten. Det blev inga fler mål i matchen, slutsiffrorna skrevs därmed till 4-o.