Matchsummering: Degerfors IF - IK Sirius

Startelvan_omg25

Lördagens möte med Degerfors slutade 0-0 trots ett tydligt övertag för Sirius i den andra halvleken. Blåsvart hade flera lägen för att sätta ett ledningsmål, bland annat två ribbträffar samt ett friläge där Yukiya Sugitas avslut gick precis utanför Degerfors högra stolpe. Tommi Vaiho vaktade åter Siriusmålet och den mållösa tillställningen innebar Tommis femte hållna nolla för den här säsongen.

Efter bara någon minut spelade Tashreeq Matthews fram Yukya Sugita som kunde avsluta från nära håll men Degerforsmålvakten kunde avvärja ”Sugis” avslut. Halvleken fortsatte därefter att bjuda på ett böljande spel där båda lagen spelades sig fram till några halvchanser. Det var Sirius som var allra närmast ett ledningsmål när Jamie Roche nådde högst på en hörna, nicken träffade ribban och Filip Rogics efterföljande retur togs omhand av hemmamålvakten. När domaren blåste av första 45 var det fortsatt mållöst på Stora Valla.

I den andra halvleken handlade det mesta om Blåsvart. Laget tog direkt initiativet och efter bara tre minuter avlossade Daniel Stensson ett bra avslut från distans, skottet tog i ribbans underkant, studsade ut i straffområdet och kunde därefter nickas bort av Degerforsförsvaret. Sirius fortsatte äga det mesta av bollinnehavet och efter cirka en kvart av halkade en Degerforsförsvarare vid mittplan och Yukiya Sugita ett drömläge för att sätta ledningsmålet. ”Sugi” löpte sig fri och avslutet gick precis utanför den högra stolpen. Ställningen var därmed fortsatt 0-0 och sista halvtimmen bjöd inte på några superlägen för något av lagen. Det blev därmed delad poängpott på Stora Valla.