Matchsummering Degerfors IF – IK Sirius

DEGEN_900x700

På Stora Vallas utmanande gräsmatta ställdes Sirius mot hemmalaget Degerfors. Det blev en underhållande match med mycket kamp och böljande offensiv ifrån båda lagen. Blåsvart gick dock segrande ur matchen och laget har nu tre raka vinster i bagaget. Härnäst väntar IFK Norrköping på Studenternas, matchen äger rum redan på onsdag – biljetter köper du som vanligt på siriusfotboll.ebiljett.nu.

Första halvlek
Sirius startade matchen på ett förväntat sätt och laget tog direkt initiativet i matchen. Hemmalaget var dock inte obekväma i detta och försökte istället komma upp i snabba omställningar i inledningen av matchen.

Det var Blåsvart som tog ledningen i matchen efter att ha dominerat stora delar av matchinledningen. Sirius fick en frispark utanför straffområdet som Moustafa Zeidan slog in i straffområdet, Adam Ståhls nick räddades av Degerfors målvakt men på returen kunde Nahom Girmat Netabay raka in 0-1 till.

Direkt efter avspark kunde Sirius manövrera bollen igen och Christian Kouakou, som löpte i djupled, petade bollen förbi Degerfors-målvakten men skottet räddades av en täckande försvarare, Nahom Netabay fick en andra chans på den efterföljande returen men en Degerfors-försvarare räddade bollen på mållinjen.

Hemmalaget fick sin hetaste chans hittills i den 30:e minuten när laget bröt sig igenom Sirius-försvaret och fick till ett avslut som Hannes Sveijer kontrollerat kunde avvärja. Hemmalaget växte mer och mer in i matchen och innan halvlekens slut fick de ett fint frisparksläge utanför straffområdet, den efterföljande frisparken var bra slagen men Hannes Sveijer stod återigen för en stabil räddning. Båda lagen hade ett par halvfarliga chanser till men det blev bara ett mål i första halvlek, 0-1 stod sig till halvtid.

Andra halvlek

Degerfors kom ut i väldigt högt tempo och satte press på Blåsvart direkt efter avspark. Hemmalaget såg till att utnyttja sitt starka kantspelet med hårda inspel mot straffområdet, men Blåsvart stod upp förtjänstfullt och stod för ett stabilt kollektivt arbete i defensiven.

Degerfors hade fortsatt press mot Blåsvarts mål men efter halva halvleken spelad fick Christian Kouakou en stor chans när han kom fri med Degerfors-målvakten men Christians avslut täcktes väl av Degerfors-försvarare.

Trots ett massivt hemmatryck skulle Sirius utöka sin bortaledning med ytterligare ett mål, det var Christian Kouakou som återigen skulle hitta målet. Efter ett fint förspel och passning av inhopparen Laorent Shabani kunde Christian vackert placera in ett distansskott vid målvaktens högra hörn. Målet var Christians nionde allsvenska mål för säsongen.

På tilläggstid fick Degerfors till en reducering när laget tryckte på offensivt med allt vad de hade i Sirius straffområde. Det blev onödigt spännande mot slutet men Blåsvart gick vinnande ur matchen och tog med sig tre viktiga poäng till Uppsala.