Matchsummering: Degerfors IF- IK Sirius

Startelvan_omg15 kopiera

Det tog bara sjutton minuter innan nyförvärvet Wessam Abou Ali hade presenterat sig på riktigt i Siriuströjan. Wessam nådde högst på Tashreeq Matthews inlägg och hans nickmål blev det första av tre blåsvarta mål i en match som slutade 0-3 på Stora Valla.

Det var en varierande matchbild till en början när Blåsvart och Degerfors ställdes mot varandra. Hemmalaget hade kanske de bästa lägena till en början men skärpan saknades i avsluten. Istället var det Sirius som tog över allt mer och när nyförvärvet Wessam Abou Ali nådde högst på Tashreeq Matthews inlägg stod det 0-1 efter sjutton spelade minuter. Sirius nöjde sig inte med ledningsmålet och laget fortsatte att komma fram i offensiva farligheter. Strax innan paus utökade lagkapten Daniel Stensson ledningen efter en bollvinst högt upp i planen.

Tashreeq Matthews utökade sin poängskörd i inledningen av den andra halvleken då han frispelade Joakim Persson som var säkerheten själv och placerade in 0-3. Degerfors kom upp i några farligheter under den resterande halvtimmen men Siriusförsvaret lyckades hålla nollan intakt och slutsiffrorna skrevs därmed till 0-3.