Matchsummering Dalkurd – Sirius

Dagens träningsmatch på Studenternas mellan Dalkurd och Sirius slutade 3-2 i Dalkurds favör. Joakim Persson och André Österholm stod för Sirius mål.

Hannes Sveijer

Simon Gefvert – Gabriel Jansson – Noel Hansson – Erik Langwagen

Niklas Thor – Isak Bråholm

André Österholm – Samuel Wikman – Laorent Shabani

Joakim Persson

Byten

35′ Laorent Shabani ut, Emil Özkan in

60′ Joakim Persson ut, Daniel Norrby in

75’ Simon Gefvert ut, Tim Olsson in

80′ Samuel Wikman ut, Oliver Johansson in

Matchen började tungt för ett ungt Siriuslag, bestående av många representanter från akademin. Dalkurd hade övertaget och redan i den åttonde minuten tog laget ledningen via en straffspark. Kort därpå utökades ledningen genom ett skott utanför straffområdet. Ribba- och in var otagbart för Hannes Sveijer. Sirius växte in i matchen under halvlekens gång och kom igång allt mer, Dalkurd förblev dock ett hot genom sina snabba omställningar. I första halvleken hade Sirius ett nickläge på en hörna samt ett fint läge där André Österholm avslutade precis utanför från nära håll. När domaren väl blåste för halvtid stod det alltjämt 2-0 till Dalkurd.

Tidigt i den andra halvleken reducerade Joakim Persson för Sirius med ett mycket stiligt mål. En bra boll snett från höger över en försvarande Dalkurds-back landade hos Jocke som tog med sig bollen i farten och lyfte den över motståndarmålvakten.

Sirius var betydligt piggare i den andra halvleken och hade ett mer etablerat spel. Dalkurd kom inte igenom alls på samma sätt som tidigare. André Österholm fick mer och mer boll och skapade en del halvlägen, dessvärre utan utdelning. Dalkurd tog vid flera tillfällen mark genom bollskickliga individualister som transporterade bollen uppåt i banan, däribland den förre siriusspelaren John Junior Igbarumah. 3-1 kom när en hörna seglade över Hannes Sveijer och via stolpen passerade mållinjen med minsta marginal.

Halvleken fortsatte med lägen åt båda håll där ingen riktigt fick träff på bollen. I mitten av andra halvleken började Dalkurd rulla lite boll igen och skapade på det sättet fler klara målchanser än Sirius, Hannes Sveijer fick göra några viktiga benräddningar. Med ungefär 20 minuter kvar reducerade Sirius igen, denna gång var det André Österholm som snyggt nickade bollen över målvakten efter ett inlägg från vänsterkanten. Närmare än så kom dock inte Sirius. Matchen slutade 3-2 till Dalkurd.