Matchsummering: BK Häcken - IK Sirius

Startelvan_omg10_hemsidan

Vårens sista match blev en målrik tillställning på Bravida Arena. Hemmalaget BK Häcken inledde matchen bäst och fick snabbt en tvåmålsledning, Sirius hann dock reducera innan paus och kunde även kvittera i den andra halvleken. Med en man mer på planen handlade det mesta om Blåsvart i slutet av matchen, men trots underläge i antalet spelare kunde Häcken kontra in två mål och slutsiffrorna skrevs till 4-3 efter att hemmalaget gjort matchens sista mål i slutsekunderna.

Det mesta handlade om hemmalaget i matchinledningen. Häcken visade prov på ett snabbt passningsspel och kom fram i farligheter nästintill direkt. Blåsvart i sin tur hade svårt att etablera något eget spel till en början och laget fick främst rikta in sig på försvarsspel. Hemmalagets övertag gav även resultat, Häcken gjorde två mål under de första 20 minuterna och det var först efter det andra målet som Sirius gick att känna igen från de senaste insatserna. Laget kom fram i allt fler offensiva farligheter och det kändes inte helt ologiskt när Aron Bjarnason frispelades av Marcus Mathisen och därefter kunde sätta reduceringen efter 30 spelade minuter.

Sirius spelade till sig ett övertag efter pausvilan och en kvittering låg i luften. När hemmamålvakten Peter Abrahamsson tog bollen med handen utanför straffområdet blev spelövertaget än mer påtagligt då Sirius blev en man mer på banan med halvtimmen kvar att spela.

Kvitteringen kom när det återstod cirka 15 minuter av matchen. Det var inbytte Youkiya Sugita som gjorde sitt första mål för säsongen efter att hans avslut styrts i mål av en hemmaförsvarare.

Häcken replikerade dock snabbt efter Sirius kvittering. Trots underläge i antal spelare kunde laget från Hisingen komma fram i några snabba kontringar, och i en av dessa omställningar lyckade laget även få in ett nytt ledningsmål. Övertaget i antalet spelare gjorde att slutet av matchen mest handlade om Sirius bollinnehav och lagets jakt på en ny kvittering. I den 95:e matchminuten fick Christian Kouakou ett gyllene läge som han förvaltade på bästa sätt. Ställningen var därmed 3-3 med en minut kvar på övertiden.

Trots det sena kvitteringen lyckades BK Häcken återigen samla kraft och i matchens allra sista sekunder kunde hemmalaget göra 4-3. Blåsvart lämnade därmed Hisingen utan poäng.