Matchsummering: AIK - IK Sirius

AIK_startelvan

En målrik eftermiddag på Friends Arena slutade till sist 4–2 till hemmalaget. Blåsvart tog snabbt ledningen med 0-2 i matchen men efter ett sent kvitteringsmål strax innan halvtid var det helt öppet inför den andra halvleken. En halvlek där AIK gjorde två mål och därmed tog hem segern.

Första halvlek
Det var en kampställning de första tio minuterna av matchen där hemmalaget försökte störa Sirius en hel del med sitt höga presspel, Blåsvart kunde dock trassla sig ur pressen många gånger i matchinledningen. Det var också Sirius som skulle göra matchens första mål, och det på hörna. Moustafa Zeidan slog in bollen och Adam Ståhl nådde högst och kunde nicka in 0–1 till Blåsvart.

Matchen var fortsatt väldigt jämn i spelet även om det var Sirius som skapade de hetaste chanserna. Det skulle också vara gästerna som utökade sin ledning till 2–0. Efter en välplacerad långboll av Dennis Widgren kunde Christian Kouakou möta bollen på volley och skarva in 2-0 bakom AIK-målvakten, ett riktigt mönsteranfall.

Tvåmålsledningen skulle dock inte hålla i sig länge, bara några minuter senare kunde AIK reducera i matchen efter Nicolás Stefanelli avslutat kyligt bakom August Ahlin och ställningen var 1–2.

Hemmalaget fick en jättechans efter trettio minuter spelade när Dennis Widgren fick en smäll efter en duell och Erik Ring kom fri mot August Ahlin som dock stod för viktig parad när han kom ut och gjorde sig stor. Samme Widgren var också tvungen att utgå efter smällen och in kom istället Jamie Roche.

AIK skapade en väldigt farlig chans på hörna tio minuter från halvlekens slut men både en, två och slutligen tre chanser kunde räddas mycket bra av August Ahlin som hittills storspelat i matchen.

Hemmalaget satte stort tryck på slutet av första halvleken och det skulle också ge utdelning för AIK till sist när Nicolás Stefanelli kunde nicka in 2–2 och en händelserik första halvlek gick till halvtid.

Andra halvlek
Det blev en mardrömsstart för Sirius i andra halvlek när AIK ganska snabbt kunde ta ledningen för första gången i matchen efter en hörna, ställningen var nu 3–2 till hemmalaget. Sirius försökte jobba sig tillbaka in i matchen och till sist lyckades laget skapa ett större utrymme för det egna bollinnehavet. En bra kvitteringschans uppstod efter ett fint kombinationsspel som mynnade ut i att Adam Hellborg kom fri i straffområdet men hans avslut räddades ut till hörna av Kristoffer Nordfeldt.

Matchen hamnade lite i lä där AIK inte kände något större behov av att attackera framåt och låg hela tiden i rätt positioner för att kunna kontra på bortalaget som fick större bollinnehav och försökte skapa farliga målchanser.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid var hemmalaget nära att punktera matchen när AIK kom två mot en i bortalagets straffområde men August Ahlin stod för en bra förflyttning i sidled och lika bra räddning på Erik Otienos avslut. Matchen stängdes definitivt när inhoppande Henok Goitom nickade in 4-2 på övertid, det var också det sista som hände i matchen.