Matchsummering: AIK - IK Sirius

startelva_AIK

Matchen mot AIK i omgång fem av Allsvenskan 2023 slutade mållös, och det innebar Blåsvarts fjärde oavgjorda match i Allsvenskan det här året.

Första halvlek
Det var 23 502 åskådare som samlats på Friends Arena för att se matchen mellan AIK – Sirius. En kvart in i matchen får Magnus Kaastrup ett bra läge som tyvärr går rakt på målvakten. I matchminut 21 blir Aron Bjarnason skadad av en skruvdobb som river upp ett sår som senare visade sig behöva sys, och det innebär att Malcolm Jeng gör sin Allsvenska debut. Efter ytterligare ett avslut på mål av Magnus Kaastrup, ett skott mot mål av Jamie Roche och ett par avslut av AIK är halvleken slut.

Andra halvlek
Direkt i andra halvlek så genomförde båda lagen varsitt byte, för Blåsvart innebar det att Edi Sylisufaj ersatte Tashreeq Matthews. Båda lagen stod för målchanser under andra halvlek, även om AIK pressade på mer i slutet. I matchminut 76 ersätter Emil Özkan och August Ljungberg, André Alsanati och Melker Heier. 90+1 kommer Herman Sjögrell in och ut går Magnus Kaastrup. 90+7 blåser domaren av på ett mållöst Friends Arena, vilket också innebär att Jakob Tånnander i Sirius mål höll nollan.

Startelvan

Jakob Tånnander

Dennis Widgren – Marcus Mathisen – Jakob Voelkerling Persson – Aron Bjarnason

Melker Heier – Jamie Roche– Daniel Stensson

Tashreeq Matthews –  Magnus Kaastrup – André Alsanati

Avbytare

Herman Sjögrell, Adam Wikman, Edi Sylisufaj, Emil Özkan, Tim Olsson, Malcolm Jeng, August Ljungberg, Hannes Sveijer

Intervju efter matchen

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IK Sirius Fotboll (@siriusfotboll)

Presskonferens

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch