Matchsummering: AIK - IK Sirius

Startelvan_hemsidan

En intensiv match på Friends Arena slutade med delad poängpott mellan AIK och Sirius. Blåsvart gjorde matchens två inledande mål, men hemmalaget kunde både reducera och kvittera innan pausvilan. Den andra halvleken förblev mållös, trots fina lägen för både Sirius och AIK.

Serieledande AIK inledde matchen starkt och skapade snabbt ett högt tryck mot Siriusmålet. Trots ett högt bollinnehav på offensiv planhalva lyckades inte hemmalaget komma närmare än några hörnor. Efter den intensiva matchinledningen, där Blåsvart främst fick rikta in sig på försvarsspel, kunde laget visa prov på offensiv kvalitet. Det var även Sirius som skulle göra matchens första mål. Adam Hellborg vände bort flera AIK-mittfältare och serverade sedan Christian Kouakou som i sin tur fick till ett välplacerat distansavslut som var otagbart för hemmamålvakten.

Strax därefter var det dags igen. Sirius hade tagit över matchen allt mer efter sitt ledningsmål och det var en magisk sekvens som föranledde 0-2-målet. Hela 27 passningar inom laget, från Tommi Vaiho i mål, fram till Patrik Karlsson Lagemyr som satte sitt första mål i Siriuströjan.

AIK kom snabbt tillbaka in i matchen och hann både med att reducera och kvitter innan pausvilan. Det stod därmed 2-2 när lagen gick av planen efter först 45.

Efter paus bjöds det på en jämnare matchbild än första 45. Sirius kunde etablera ett högre bollinnehav och skapade därmed lite fler lägen än under den första halvleken. AIK hade också bra perioder där hemmalaget kunde skapa oreda i Siriusförsvaret. Hemmalaget kändes dock inte lika farliga som i inledningen av matchen. Det var istället Blåsvart som hade andra halvleks bästa lägen, Johan Karlsson hade bland annat ett bra avslut på övertid som blockerades av Mikael Lustig i hemmaförsvaret. Andra halvlek förblev mållös och Sirius åkte hem från Friends Arena med en poäng i bagaget.