Matcherna i fokus på träningslägret

01082021_1627850109.jpeg

Efter en sista träning i snön och kylan hemma på Löten igår eftermiddag bar det senare på kvällen av till spanska Salou för en veckas träningsläger för Sirius del. Det var ett drygt 18-gradigt och soligt Salou som sedan mötte laget när man vaknade på tisdagsmorgonen, och under dagen gör man sina två första träningar på gräs för året.

– Det är bra för hela gruppen att få komma iväg, och för oss ledare runtomkring att få tid att sitta ner. Vi ska spela två bra matcher och får lite varmare klimat, så det känns jättebra, säger Kim Bergstrand.

Med två matcher inplanerade under veckan är det främst där, snarare än på själva träningen, som fokus ligger under lägret. Redan på onsdagen väntar match mot svenska mästarna Malmö FF på Complex Esportiu Futbol Salou, innan Blåsvart på lördag tar sig an Östersunds FK.

– Vi tränar varje dag, men vi kommer inte att köra särskilt hårt. Det blir matcherna i fokus, att bygga vidare på det vi gjort hittills rent spelmässigt, säger Kim Bergstrand.

– Det är två riktigt bra lag, och vi får chans att träna på både försvars- och anfallsspel. Det är två lag som kommer att sätta tryck på oss, vi kommer att få bekänna färg.

Två segrar mot allsvenska konkurrenter i de två träningsmatcher man spelat så här långt bådar gott, men ännu är det tidigt på året och många ytterligare styrkeprov väntar innan serien kan dra igång.

– Vi tycker att vi gjort vad man kunnat förvänta sig hittills, men det är svårt att veta exakt hur man ligger till under försäsongen. Fysiskt börjar vi definitivt komma upp på en bra nivå, och spelmässigt hoppas att vi tar något steg till i matcherna den här veckan, säger Kim Bergstrand.

Lägret är förstås också ett sätt för de nya spelarna att komma in i laget och gruppen att lära känna varandra ännu bättre. På söndag avslutas lägret med en ledig eftermiddag i närliggande Barcelona innan hemresan till vardagen på Löten på måndag. Då är det snart dags för tävlingsmatcher i form av Svenska Cupens gruppspel.

Att det är Allsvenskan Blåsvart nu förbereder sig för menar Kim Bergstrand inte gör någon större skillnad jämfört med tidigare försäsonger.

– Det kändes lite extra fokuserat när vi träffades efter uppehållet, det är bra med nya utmaningar och nya mål, men det vi gör innanför kritan är detsamma som alltid. Jag tror mycket handlar om att förbereda oss mentalt på att det kommer att bli tuffare. Vi har inte förlorat så mycket de sista åren, och det finns en risk för att det blir lite mer i år. Men annars är det väldigt likt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch