Marcus Mathisen lämnar Sirius Fotboll

MM_out

Marcus Mathisen går vidare i sin karriär och lämnar Sirius Fotboll inför den kommande återuppstarten. Marcus har tillhört Sirius sedan säsongen 2021 och har noterats för 74 tävlingsmatcher under sin tid i klubben.

Marcus Mathisen anslöt till Blåsvart från Falkenbergs FF inför säsongen 2021. Till en början spelade Marcus främst på innermittfältet, utifrån den positionen gjorde ”Mackan” även mål i sin matchdebut mot Gefle IF. När cupen drog i gång senare under försäsongen var det även Marcus som gjorde Blåsvarts första tävlingsmål för året då hans svepande boll från halva planen letade sig in mot IF Lödde. I början av seriespelet 2021 fortsatte Marcus att utgå från en defensiv position på det blåsvarta mittfältet.

Därefter, en bit in i säsongen 2021, flyttades Marcus ned i planen och bildade en del av Sirius dåvarande trebackslinje. Sedan dess har Marcus tillhört den blåsvarta backlinjen och mot slutet av säsongen 2021 fick ”Mackan” även vikariera som lagkapten då Tim Björkström var skadad.

Säsongen 2022 fortsatte Marcus att utgöra en del av Sirius backlinje. Från sin position noterades han för tre mål och två assist i Allsvenskan. När säsongen 2023 påbörjades stod det även klart att Marcus skulle ta över kaptensbindeln. I de inledande tolv omgångarna har ”Mackan” spelat 90 minuter i samtliga matcher.

Utöver sina prestationer på planen har Marcus Mathisen även blivit framröstad till Årets spelare säsongerna 2021 och 2022.

Marcus kontrakt med Sirius går ut den sist juni och Inför den kommande återstarten av Allsvenskan står det klart att ”Mackan” går vidare i sin karriär.

Marcus Mathisen:
– Jag vill säga stort tack till er – Sirius. Jag har sedan dag ett älskat att vara en del av ert lag och har alltid känt mig hemma i både klubben och i staden. Jag kommer att sakna Studenternas. Jag kommer sakna alla människor i och runt omkring klubben, och jag kommer verkligen sakna att stå efter en vinst och fira tre poäng med alla er supportrar! Jag har älskat att få vara er kapten och stå tillsammans i med och motgång. Sirius kommer alltid vara i mitt hjärta. Tack för allt och tack till er.

Christer Abrahamsson, klubbdirektör:
– Marcus har haft en väldigt viktig tid i sin karriär hos oss och han har samtidigt varit väldigt viktig för Sirius Fotboll. Han har blomstrat i en ny position samtidigt som han, med sina ledaregenskaper, har tagit ett stort ansvar för laget. Vi önskar Marcus all lycka framöver och tackar för hans stora bidrag till Sirius Fotboll.

Marcus Mathisen – allsvenska siffror i Siruströjan:

  • 64 framträdanden.
  • Sex mål.
  • Fyra assist.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch