Marcus Lindberg klar för Sirius Fotboll

ML_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den danska superligaklubben Hvidovre IF om en övergång av den 23-åriga mittfältaren Marcus Lindberg. Det signerade avtalet sträcker sig till den sista juni 2028. Marcus ansluter till Sirius i nästa vecka.

Marcus Lindberg var med och spelade upp Hvidovre till den danska förstadivisionen inför den här säsongen. I Superligan har det blivit 14 matcher och 14 starter för Marcus som även noterats för en assist. Innan dess representerade Marcus Hvidovre i den danska motsvarigheten till Superettan under flera säsonger. När laget tog klivet upp till Superligan stod Marcus för elva mål och sju assist från sin position på mittfältet.

En längre videointervju med Marcus publiceras efter hans första träningsvecka med Sirius.

Marcus Lindberg, välkommen till Sirius, hur känns det att vara klar för Blåsvart?
– Det är såklart en bra känsla nu när allt är klart. Jag har haft många samtal med olika representanter från klubben och intrycket att Sirius är en professionell förening. Jag har även sett flera matcher sedan tidigare och det känns som att Sirius spelidé passar mig och min spelstil, jag är supertaggad på att komma igång med laget.

Vad har du för förväntningar på säsongen 2024?
– Mina förväntningar är att jag ska bidra med mål och assist, och såklart även bidra till att klubben tar fler poäng. Förhoppningsvis kan vi göra en ännu bättre säsong än förra året – det känns som att Sirius har något bra på gång.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Vi har följt Marcus sedan ett drygt år tillbaka, där han under föregående säsong var en av de främsta spelarna i danska andraligan och väldigt viktig när Hvidovre tog klivet upp i Superligan. Han är en intelligent och löpstark offensiv mittfältare som rör sig över stora ytor både i anfallsspel och försvarsspel och vi är övertygade om att han kommer passa bra in i vårt spelsätt. Vi är väldigt glada över att Marcus har valt Sirius som nästa steg i karriären.

Fakta Marcus Lindberg
Position: Mittfältare.
Ålder: 23 (född 2000).

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på transfermarkt.com

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch