Mållöst när Sirius knep en pinne i Östersund

01082021_1627852822.jpeg

Sirius tog en poäng borta mot Östersunds FK genom 0-0 på Jämtkraft Arena – den femte raka oavgjorda tävlingsmatchen lagen emellan.

>> Matchfakta

De fyra senaste gångerna som Sirius mött Östersund i tävlingssammanhang har matchen slutat oavgjort. Så kanske fanns helt enkelt inga andra möjliga utfall när lagen återigen drabbade samman på Jämtkraft Arena ikväll.

Det var hemmalaget som började bäst, och som skulle komma att dominera matchen. Sirius lyckades ganska väl i defensiven matchen igenom; även om man hamnade långt ner i planen höll man Östersund borta från de flesta farliga målchanser och tillät inte motståndarna att skapa något allt för stort tryck eller överdrivet långa anfall.

Mycket mer än att störa Östersunds anfallsrytm och skapa en hel del andningshål för sig själva lyckades dock Sirius inte med. När man hade bollen sjönk hemmalaget lågt och stängde igen, och Blåsvart fick mest rulla runt i backlinjen. Tidigt i matchen skapade Blåsvart ett par hyfsade lägen och fasta situationer efter omställningar, och Daniel Jarl fick ett öppet nickläge på en hörna där han inte fick någon riktig träff utan skickade bollen i famnen på Keita i ÖFK-målet. Men annars var det hemmalaget som styrde.

Målchanserna kom också för hemmalaget, ofta genom Ken Sema som flera gånger kom runt på vänsterkanten. Hans första farliga inspel missade Alhaji Geros framslängda ben med någon centimeter. En stund senare träffade han precis rätt, den gången på Saman Ghoddos fot. Själva avslutet blev dock inte lika bra. Ghoddos hade fått öppen gata i straffområdet efter att Siriusförsvaret tappat bort honom helt, och hade öppet mål från ett par meters håll. Efter en riktig felträff blev avslutet dock en märklig fösare tillbaka mot en överspelad Joshua Wicks, som slängde upp en hand och räddade bollen på mållinjen, innan han kunde kasta sig framför fötterna på Hosam Aiesh och rädda även returen.

Mycket närmare än så kan man inte komma, och det gjorde Östersund heller inte i den här matchen. Joshua Wicks stod för en mycket stabil insats matchen igenom, och plockade ned allt som kom hans väg under den andra halvleken. Sirius såg ut att kunna vända på matchbilden under en period efter paus då man fick igång passningsspelet bättre än tidigare, men det stämde ändå inte riktigt för Sirius idag, och avslutningen på matchen blev en nagelbitare när Östersund tryckte på mot Sirius mål. 0-0 stod sig ändå matchen ut och Sirius fick med sig en poäng man slet ordentligt för.

– Man får lov att vara nöjd med en poäng. Östersund gick hårt fram och var väldigt skickliga och pigga medan vi inte riktigt kom upp i nivå i vårt anfallsspel. Men vi spelade väldigt bra försvarsspel, de kom igenom och fick någon riktigt bra chans men då stod Josh i vägen istället, säger Kim Bergstrand.

Sirius förmådde inte vända matchbilden, men en poäng fick man med sig och glädjeämnen fanns där ändå, framför allt i defensiven, när man höll årets fjärde nolla.

– Det handlade om att försöka få kontroll på dem och få grepp om matchen, men det var inte riktigt våran dag idag. Vi fick inrikta oss på försvarsspel istället, men där gjorde vi det bra och tog en jättefin poäng, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch