Mållöst i tuff batalj mot Häcken på Studan

  • App
01082021_1627857324.jpeg

Sirius fick med sig en poäng från hemmapremiären mot BK Häcken efter 0-0 i en tät kamp på Studan.

>> Matchfakta

Med ett tätt spelschema var planen att rotera lite i startelvan, men när Joshua Wicks tvingades utgå ur matchtruppen på grund av personliga skäl och Kalle Larson fick ont i ljumsken på uppvärmningen blev förändringarna i Sirius startuppställning jämfört med segermatchen mot Elfsborg ännu större.

Karim Fegrouch som mestadels agerat målvaktstränare under det senaste året kom in i mål och med även Tim Björkström borta blev det återigen flera förändringar i backlinjen. Det var dock inget som märktes något nämnvärt på planen.

Det blev en tät match på en gräsmatta som höll ihop relativt väl, men förstås var betydligt studsigare än vad som är optimalt. Såväl Sirius som gästande Häcken undvek att dutta allt för mycket med bollen och det blev många försök att hitta in bakom motståndarnas backlinje varvat med tuffa närkamper.

– Det är två lag som jobbar hårt, det duelleras och det spelas mycket längre bollar. Vi har en period både i första och andra halvlek då vi vinner för lite andrabollar och det blir lite jobbigt, men annars tar vi konsekvenserna av det Häcken gör och det planen tillåter, säger Thomas Lagerlöf.

Matchens och underlagets karaktär bjöd inte in till några målchanskavalkader, men båda lagen kom till sina lägen här och var. Den första halvlekens mest dramatiska sekvens var den då Karim Fegrouch kom snett i en utrusning och sprang omkull Häckenanfallaren Alhassan Kamara utanför straffområdet. Fegrouch klarade sig undan med ett gult kort och frisparken flög en bit över mål.

Det var i den andra halvleken som merparten av de hetare målchanserna kom. Stefano Vecchia klippte till på Shkdoran Mahollis nedtagning i straffområdet men bollen stack iväg strax över ribban och Sam Lundholm fick snedträff i bra läge och skickade bollen ett par meter utanför.

Bortalagets bästa målchans kom när Ian Sirelius lyckades kasta sig fram och täcka undan Mervan Celiks avslut bara ett par meter framför mål. Istället fick Moses Ogbu chansen att bli blåsvart matchhjälte på en hörna i matchens 90:e minut, men hans nick räddades av Peter Abrahamsson i bortamålet och lagen fick dela på poängen. Ett förmodligen ganska logiskt resultat sett till matchbilden.

– Vi tvingas göra förändringar som ställer till det både innan och under match, så heder till spelarna, de gör en bra insats och får hem en poäng. Det kunde blivit tre poäng och det kunde blivit noll, det är väldigt små marginaler till om det blir målchans eller inte. Vi gjorde ett bra jobb, nu är det bara hem och äta och sova, ladda om på träningen imorgon och studsa vidare för nu är det tight mellan matcherna, säger Thomas Lagerlöf.

Siriustränaren drar också paralleller till förra årets hemmapremiär.

– Den här matchen liknade på många sätt hemmapremiären mot Göteborg i fjol, med skillnaden att Häcken nu är ett bättre lag än vad IFK var då, och den här gången lyckas vi hålla ihop det på ett helt annat sätt, säger Thomas Lagerlöf.

Härnäst väntar bortamatch mot IFK Norrköping på måndag.

Lukas Krehla

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch