Mållöst toppmöte i Umeå

Men 0-0 till trots så var det en riktigt bra F17-match i ett makalöst högt tempo där Sirius var det spelförande laget under större delen av matchen. Bortalaget firade stora triumfer med sitt aggressiva försvarsspel och med bollen i sin ägo så spelade man ett kontrollerat passningsspel. I första halvlek anföll Sirius ofta på sin högersida där Stina Melin påbörjade många anfall med precisa uppspel ifrån sin ytterbacksposition. Fina kombinationer ledde till flera inspel men i straffområdet var det trångt och UIK-keepern Malin Reuterwall agerade tryggt och säkert. Caroline Lundberg hade en nick utanför från ett fritt läge, Ammy Vallin (som var lysande i sin nya roll som forward) hade ett bra skott som målvakten räddade och Sofia Nilsson hade ett avslut i utsidan av nätet när hon bröt in ifrån sin vänsterkant. Bästa chansen hade hemmalaget när lagets notoriska målskytt Annina Wede nickade i ribban efter en snabb omställning och ett precist inlägg ifrån vänsterkanten. I inledningen av andra halvlek hade Umeå IK sin bästa period i matchen och skapade också två heta målchanser genom Anina Wede. Vid det första friläget dök Lina Lundqvist vältajmat på bollen och vid det andra läget smiter avslutet strax utanför Linas vänstra stolpe. Efter hemmalagets pigga inledning så svängde matchen över i Sirius favör igen. I andra halvlek utnyttjade man även vänsterkanten i offensiven vilket gjorde att Sofia Nilsson blev mer delaktig i spelet och gjorde det bra. På centralt mittfält var Josefin Jarstad tillbaka efter 6 veckors frånvaro på grund av nyckelbensbrott. Gladeligen så kunde man konstatera att hon inte tappat varken i fysik eller bolltouch. Det var också Jossan som låg bakom Sirius första heta målchans då hon frispelade Caroline Lundberg efter en snabb omställning men avslutet rullade just utanför. En liten stund senare avlossade Caroline, stora kanonen men Malin Reuterwall i hemmalaget tippade bollen över målet. Den sista halvtimmen var Sirius spelövertag markant och UIK blev ordentligt tillbakatryckta. Med 10 minuter kvar fick Sirius ett bra frisparksläge rakt framför mål någon meter utanför straffområdeslinjen. Aisha Faiqi valde att gå på kraft och fick fin träff men på nytt stod Reuterwall ivägen.I 90:e minuten var UIK yttersta nära att gå hem med segern då Amanda Skyltbäck kom fri men återigen var Lina Lundqvist fint med och dök framför fötterna och snodde åt sig bollen.IK Sirius gör en mycket bra prestation mot ett starkt UIK där samtliga spelare kan kvittera ut överbetyg. En spelare måste ändå nämnas lite extra och det var planens gigant Nathalie Björn! Matchfakta:Umeå-Sirius 0-0Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Stina Melin, Viktoria Andersson (46), Nathalie Björn, Klara Molin – Isabelle Lide (ut 31, In 70), Aisha Faiqi, Josefin Jarstad, Sofia Nilsson ? Ammy Vallin, Caroline Lundberg. Ersättare: Malin Forssner (In 31 ut 70), Maria Björsberg (46)