Malcolm Jeng klar för fem nya år i Blåsvart

MJ_hemsida-1

Malcolm Jeng är nu officiellt en permanent del av Sirius A-lagstrupp. Under måndagen kom Sirius Fotboll och Malcolm överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig fram till sista juni 2028.

Malcolm Jeng har IFK Haninge som moderklubb och kom till Sirius Akademi under 2021. Under hela säsongen 2023 har Malcolm tränat och spelat med Sirius A-lag och den allsvenska debuten kom den 29 april på Friends Arena då Sirius mötte AIK. Fram till dagens datum har det blivit åtta allsvenska matcher för Malcolm.

Parallellt med sin utveckling i Blåsvart har Malcolm även deltagit på flera landslagssamlingar för P05-landslaget, senast den 18 juni då Malcolm var med i startelvan när Sveriges P18-herrar mötte Wales.

Säsongen 2022 signerade Malcolm ett lärlingsavtal med Sirius, och nu står det klart att han tar nästa kliv i karriären genom det nysignerade A-lagskontraktet.

Malcolm Jeng, fem nya år i Sirius, beskriv känslorna.
– Det känns kul att vara igång på riktigt och ta nästa kliv i karriären.

Du har representerat A-laget i ett flertal allsvenska matcher under 2023, vad ser du som nästa steg i din utveckling?
–Att få vara med mer, och att starta fler matcher.

Vad har du för råd till andra akademispelare?
– Att alltid göra sin grej på matcherna, och göra det som man är bra på. Då kommer det att gå bra.

Scout- och rekryteringsansvarig Jonathan Ederström:
– Malcolm har en förmåga att ta sig an nya utmaningar på ett imponerande sätt vilket han har visat tidigare i vår akademi och nu även i vårt A-lag. I försvarsspelet har han många fina egenskaper som sticker ut och med bollen är han skicklig på att både passa och driva bollen förbi motståndarnas lagdelar. Som ung seniorspelare har han såklart massor att utveckla och tillsammans med vår tränarstab tror vi att han kan ta stora kliv både som spelare och som människa.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch