Magnus Kaastrup klar för Sirius Fotboll

MK_01_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den danska klubben Lyngby BK om ett lån fram till sommaren med möjlighet till förlängning och köpoption av den 22-åriga forwarden Magnus Kaastrup. Magnus ansluter per omgående till Sirius.                    

Magnus Kaastrup har sin fotbollsfostran Århusklubben AGF och tog sig genom klubbens akademi upp till A-laget. Säsongen 2019 blev Magnus utlånad till Borussia Dortmunds reservlag, där stod han för tre mål på 16 matcher i den tyska fjärdeligan. Parallellt med klubbkarrirären har Magnus representerat det danska landslaget på flera ungdomsnivåer, från U16-U19.

Efter sejouren i Tyskland blev Magnus utlånad till den danska klubben Viborg, och till säsongen 2021 köptes han loss av Lyngby och har sedan dess noterats för tretton mål på 65 matcher i den danska högstaligan.

Nu står det klart att Magnus fotbollskarriär fortsätter i Allsvenskan och Sirius. Han ansluter omedelbart till Blåsvart.

Magnus Kaastrup, välkommen till Sirius. Beskriv känslorna just nu.
– Jag är väldigt glad över det här och jag är taggad på att komma igång med Sirius.

Vad var det som lockade med Sirius och Uppsala?
– Det var flera saker som lockade med Sirius. Jag tycker att klubben har en intressant strategi och jag gillar sättet som de spelar fotboll på, de var även väldigt tydliga med sitt intresse för mig så allt det det tillsammans gjorde att jag såklart blev intresserad av att komma hit.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
 – Jag vill helst att supportrarna själva ska få en uppfattning av mig och min spelstil. Om jag måste säga något skulle jag säga att jag är en kreativ spelare.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig kreativitet och glädje på planen. Och ibland även oväntade aktioner med bollen.

Sportchef Ola Andersson om värvningen:
– Magnus är en spännande spelare som är rörlig i sina anfallspositioner. Lyngby och han var lyckosamma under säsongen 2021/2022, där Magnus var en av de viktigaste offensiva spelarna i laget.

Fakta Magnus Kaastrup:
Position
: Forward.
Ålder: 22 (född 2000).
Moderklubb: Virring SSV.
Tidigare klubbar: AGF, Borussia Dortmund II (lån), Viborg (lån), Lyngby

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch