Lukas Jonsson lämnar Sirius Fotboll

28072021_1627483752.jpeg

Sirius Fotboll och den danska klubben Vendsyssel FF är överens om en direkt övergång av Lukas Jonsson. Lukas ansluter omedelbart till den nya klubben. Totalt noterades Lukas Jonsson för 97 tävlingsmatcher för Sirius – och han var bland annat med i Siriuslaget som tog klivet upp i Allsvenskan inför säsongen 2017.

Lukas Jonsson kom till Sirius inför säsongen 2015 och Siriusdebuten ägde rum i det allsvenska kvalet borta mot Falkenberg 2015, sedan dess har Lukas varit Blåsvart trogen – förutom en halv säsongs utlåning till den norska klubben Mjøndalen IF under första halvan av 2018.

När Lukas anslöt till klubben var Sirius ett Superettanlag med ambitioner och drömmar om allsvenskt spel, när han nu lämnar Sirius är det en klubb som är inne på sin femte raka säsong i Allsvenskan.

Lukas Jonsson om flytten och känslorna för Sirius:

Sju säsonger i Blåsvart – hur summerar du din tid och dina känslor för Sirius?
Känslorna är självklart blandade. Jag tycker om den här klubben och staden otroligt mycket och har njutit under hela min tid här. Samtidigt som de flesta vet så har min fotbollssituation inte varit optimal senaste tiden. Oavsett det så har supporten jag fått under hela min tid i Uppsala varit otrolig!

Vare sig det gäller hejarop på stan, meddelanden på sociala medier eller jubel efter en vinst, det värmer mer än ni tror! Självklart känns det vemodigt att inte få ta farväl av fantastiska Västra Sidan på Studenternas men ibland blir det inte det sagoslut man önskar.

Vilket är ditt bästa Siriusminne?
Det starkaste blir självklart Halmstad borta 2016 där vi säkrar avancemanget till Allsvenskan. Den känslan att få fira med fansen efteråt är obeskrivlig och ett sådant minne som kommer följa med mig resten av livet. Att ha fått få vara med och etablera klubben på riktigt i Allsvenskan gör att jag kan lämna med stolthet. #uppsalaärblåsvart

Sportchef Ola Andersson om Lukas övergång till Vendsyssel FF:
– Lukas har varit här i två vändor sedan säsongen 2015. Han har varit en viktig del i Sirius resa från division ett till idag. Lukas har en fin personlighet som vi gillar och han har alltid varit uppskattad i spelargruppen och hos lagledningen. Vi önskar honom lycka till i Danmark.

Tack för allt Lukas, och lycka till i din nya klubb!

Se när Lukas sjunger tillsammans med fansen, 2019-10-27.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Uppsala är blåsvart (@uppsalaarblasvart)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch