Lukas Jonsson klar för två nya år i Sirius

  • App
02082021_1627885042.jpeg

Sirius målvakt Lukas Jonsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Blåsvart.

Lukas Jonsson stannar i Sirius! Den 27-årige målvakten som hunnit med 65 seriematcher under fem säsonger i Blåsvart har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

– Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius, och tycker att vi har något spännande på gång. När man fick prata lite med klubben och Ola om deras planer för mig och laget framöver så var det inte så mycket att snacka om, det känns väldigt bra och inspirerande, säger Lukas Jonsson.

Efter att ha delat målvaktssysslan med John Alvbåge under sommaren spelade Jonsson säsongens nio sista matcher, och stod för flera avgörande räddningar under hösten, bland annat i den viktiga matchen mot Falkenberg på Studenternas.

– Jag har gjort en godkänd säsong, men det finns fortfarande ganska mycket mer att klämma ut. Först och främst ska det bli skönt med lite semester, men sedan finns det lite små detaljer att slipa på som kan göra ganska stor skillnad på den här nivån, säger Lukas Jonsson.

Siriusdebuten kom när han hoppade in i det allsvenska kvalet borta mot Falkenberg 2015, och när han nästa säsong går in på sitt sjätte år i Blåsvart är Lukas Jonsson en av de långvarigaste spelarna i laget.

– Jag ser fram emot att få spela framför våra supportrar varje vecka i några år till. De sista två matcherna på Studan i år gav verkligen mycket till oss i laget men också till fansen, och det ska bli riktigt kul att få kliva ut på den nya arenan tillsammans nästa år.

Sirius sportchef Ola Andersson är glad att ha säkrat Lukas Jonsson för ytterligare två år i Sirius.

– Lukas tog steg framåt under hösten, vi tror på honom nästa år och ser att han fortfarande har en stor utvecklingspotential. Vi är glada att Lukas vill vara kvar hos oss, han är girig på att ta till sig nya kunskaper och vill bli bättre. Sådana spelare vill vi ha i laget. Han är i en bra ålder för en målvakt, har en fysik som saknar motstycke och nu ska vi jobba tillsammans med honom för att utveckla honom ännu mer, säger Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch