Lånekollen September - Samuel Wikman om första tiden i Gefle IF

September_stats_SW

I september har fyra blåsvarta spelare varit aktiva i andra klubbar. Samuel Wikman, Ekin Bulut, Joakim Persson och Isak Bråholm. Hannes Sveijer har under månaden varit kvar i Uppsala och inte spelat något för Sandviken, som han gjort tidigare under säsongen.

Här kommer en uppdatering på vad våra utlånade spelare haft för sig i sina klubbar under den gångna månaden. Den senaste utlåningen Samuel Wikman har nu gjort sin första riktiga månad som seniorspelare. Här kan du ta del av några av hans tankar från första tiden i Gefle IF:

Första månaden i Gefle IF har passerat, hur är känslan?
– Det känns bra i Gefle. Jag trivs väldigt bra i laget och har fått spela väldigt mycket. Pendlandet mellan Uppsala och Gävle har funkat bra hittills också så jag är glad.

Hur tycker du att det gått för dig?
– Helt okej, jag känner väl att jag har mer i mig. Jag inte riktigt fått ut det på matcherna så som jag kunnat få ut på träningarna, så känner att det finns mer att hämta.

Vad för position har du fått spela i?
– Jag har fått spela till höger på mittfältet. En lite mer tillbakadragen position än vad jag spelade i U19 så jag får springa en hel del, men det är en rolig position att spela på.

Hur är skillnaden gentemot U19?
– Största skillnaden är väl fysiken, låter klyschigt att säga så men det är den största skillnaden jag känt. Det smäller på och man behöver vara snabb i huvudet för att hänga med men det tycker jag att jag löst rätt bra hittills.

Samuel har hunnit med 4 matcher och ett mål. Målet gjorde han åtta minuter in sin första match för Gefle. Statistiken i september för Ekin Bulut, Joakim Persson och Isak Bråholm i sina respektive klubbar ser du nedan. Du kan söka upp fullständig statistik för spelarna över hela säsongen på svenskfotboll.se.

September_stats_EB
September_stats_JP
September_stats_IB

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch