Lagkapten Niklas Thor har ordet

  • App
02082021_1627886163.jpeg

Sirius fanbärare och lagkapen Niklas Thor har alltid satt ett värde i att vårda och värna mänskliga värden, både på och vid sidan av planen.

”Jag har ingen medial strategi med det jag säger eller gör. Men jag tror att den tiden är förbi när man som fotbollsspelare skulle vägra visa sig svag.”

Hur är stämningen i truppen?

”Den är bra! Det är väldigt bra fart på träningarna. Det är verkligen ingen som slår av på takten. Jag slås av det flera gånger i veckan, att det är högt och bra tempo.”
Jag tror att vi har gått in i acceptans-nivå, att man har hittat rytmen och formen. De som gör det bäst just nu under rådande villkor är de som kommer kapitalisera på det senare.
Vi skapar en vinnarmentalitet. Vi vill vinna även på träning.”

Hur mycket lyssnar du på allt som händer runt Covid-19 och den allsvenska premiären?

”Jag lyssnar i princip ingenting. Man blir helt emotionellt slutkörd då. Jag gör vad jag kan göra och det jag kan göra är att gå ner på träningen och köra så hårt jag bara kan vid varje givet tillfälle. Det är det enda jag kan påverka. Så det är vad jag påverkar. Resten lämnar jag åt andra.”

Du är lagkapten. Hur är gruppen när det gäller ansvar och åtaganden?

” Jag tycker den är bra. Det är många som både kan och vill ta ansvar. Vi hjälps åt.”

Kim Bergstrand, tidigare tränare i Sirius berättade nyligen att du var den i särklass bästa lagkapten han någonsin haft.

” Jag blir väldigt glad och rörd över att höra det. Han har ju haft ju en del bra, inte minst förra säsongen som bekant. Så jag blir väldigt glad så klart.”

Vilka har tagit kliv på träningarna?

”Jocke Persson tar kliv hela tiden. Han jobbar hårt, tänker rätt och där sig bättre nu tycker jag. Han kan dyka upp där man minst anar det. Han pressar bättre och gör det svårt för motståndarna. Dessutom ser Yukiya Sugita riktigt vass ut. Han har en snabbhet som jag knappt sett förut. Det går ruskigt fort när han vänder upp med bollen och den snabbheten kommer vi få stor nytta av.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch