Lagerlöf efter MFF: ”En sjukt stor besvikelse”

  • App
01082021_1627858341.jpeg

Efter 5-0-förlusten borta mot Malmö FF sammanfattar Siriustränaren Thomas Lagerlöf sina tankar om matchen.

– Det är en sjukt stor besvikelse. Vi vet att det är en jättetuff match, kanske tuffast i serien, men vi kommer dit med en plan och jag tycker vi hanterar deras fart ganska hyfsat i första halvlek. Man vet att de kommer trycka på och skapa någon målchans, för så pass skickliga är de, men jag tycker vi har ganska bra kontroll. Själva kan vi skapa ett friläge på Henry när han skjuter från distans och vi har en bra frispark från Jeppe som såg farlig ut, säger han.

– Malmö var lite frustrerade, de hade inte förväntat sig att vi skulle spela så som vi gjorde och kom inte riktigt loss. Vi pratade ihop oss i halvtid och hade en bra känsla när vi gick ut till andra, att vi lagt en bra grund för att kunna få med oss ett resultat. Inledningen på andra känns också stabil och bra, men sedan kommer straffen som är extremt tveksamt dömd, även om vi inte behöver bjuda in till de lägena heller. Malmö är för bra för att dessutom få sådan hjälp.

Straffen 62 minuter in i matchen ledde till slut till att Malmö FF kunde sätta 1-0, och sedan rann målen snabbt på för hemmalaget.

– Det är där den stora besvikelsen grundar sig. Ligger man under med 1-0 har man fortfarande chansen att få med sig ett resultat, men så tappar vi lite huvudet och så kommer 2-0. Då är det fortfarande mycket kvar av matchen, vi behöver inte få panik. Men sen kommer 3-0 också och jag vet inte riktigt vad som händer, det är säkert olika från person till person, men som lag måste vi klara av att stoppa sådana där saker. Det händer alldeles för många gånger att vi släpper in ett mål och så kommer ett till direkt, säger Thomas Lagerlöf.

– Ligger man väl under 3-0 på Malmö Stadion, då vet alla att det är extremt små möjligheter att få med sig något. Man vet att Malmö är snabba och skickliga, och när vi sedan blir väldigt utspridda efter 3-0-målet slår de ut oss en mot en och gör två mål till. Det är mycket som är bra, många spelare som gör bra insatser. En till stora delar bra match som tyvärr får ett katastrofalt resultat. Straffen kommer som från ingenting, och hade vi kunnat hålla huvudet kallt och fortsatt som vi inledde andra halvlek hade vi haft möjligheten att få med oss ett resultat ändå. Hamna i underläge kommer man att göra i fotboll ibland, även om man inte vill det, och det är där vi behöver rätta till och göra bättre om vi ska få med oss poäng i tuffa matcher.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch